Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här firar Mustafi sitt mål i derbyt.

Vilket maktskifte?

lör 18 nov 2017 kl 15:44

Arsenal tog en viktig och efterlängtad seger i NLD. Här sammanfattar Axel Asplund triumfen på Emirates Stadium.

Målen
36: 1-0 Arsenal. Efter att Alexis fått en snäll frispark mitt på Tottenhams planhalva slår Özil en frispark som Mustafi, i hård kamp (inklusive tröjdragning) med Vertonghen, når högst på. Hans nick är perfekt avvägd mot bortre burgaveln och går i mål via stolpen.
41: 2-0 Arsenal. Bellerin hittar Lacazette, på gränsen till offside, i djupled på högerkanten och fransmannen hittar Alexis framför mål. Han får inte till mottagningen perfekt och kommer nära mål, men skickar trots det upp bollen i nättaket.

Tre tankar om matchen
You’ll always be shit
Man kan prata och prata om maktskifte och att pendeln har slagit över, men om du ”talk the the talk” måste du ”walk the walk”. För det är på planen allting avgörs, och där fanns det bara ett lag idag. Arsenal var bättre från första minuten, och även om någon kan hävda att domsluten gick hemmalagets väg så var det inget snack. Det var närmare 3-0 än något annat resultat och det var länge sedan man hörde Emirates på det här humöret. Ramsorna på läktaren hördes ända till Olearys i Sundsvall där jag händelsevis befann mig. Jag hade gärna stått på Emirates en sådan här dag, men en seger i NLD tar jag oavsett geografisk belägenhet.

Sviten bruten
Arsenal tog första segern i derbyt sedan 2013, och sällan har ett ”äntligen” känts mer passande. Detta kändes mer som derbymatcherna under Henrytiden när allting snarare handlade om hur stor Arsenalsegern skulle bli än om resultatet i matchen. Idag manövrerade Wenger ut Pochettino som om det vore Juande Ramos eller Jacques Santini som satt på bortabänken, och idag förtjänar fransmannen all credit för det. Det var en i stora drag perfekt genomförd match, och det är det som krävs för att slå Tottenham numera. Det känns inte alls dåligt kan jag meddela.

Försvarsmässig fullträff
Dubbelbytet av Alli och Kane med kvarten kvar var symboliskt. Arsenalförsvaret gjorde en snudd på perfekt insats och när Spurs två offensiva stjärnor fick lämna planen med kvarten kvar var det som att bortalaget kapitulerade fullständigt. Mustafi var matchens spelare, men alla i backlinjen liksom Cech gjorde riktigt bra insatser. Kan Arsenals backlinje alltid spela såhär i alla matcher blir vi extremt svårslaget.&

Spelarbetyg
33. Petr Cech 7
Säker, lugn och rutinerad. Tog inte ett enda felsteg.

6. Laurent Koscielny 8
Mycket inspirerad insats. Visade stor vilja och var nästan alltid på rätt plats.

20. Shkodran Mustafi 9
Äntligen en fullträff för Mustafi. Han har svajat betänkligt under en stor del av Arsenalkarriären, men detta var hans bästa insats.

18. Nacho Monreal 8
Lika bra som alltid den här säsongen. Den här gången nådde medspelarna upp till hans nivå.

24. Hector Bellerin 8
Delaktig offensivt och defensivt. Säsongens bästa insats.

8. Aaron Ramsey 7
Hade tydligen sommardäcken på idag för det var rejält bakhalt. Gjorde ett bra jobb.

29. Granit Xhaka 7
Lite fladdrig i första halvlek. Spelade upp sig i andra när Arsenal kontrollerade matchen.

31. Sead Kolasinac 7
Bra insats. Visade att han har förstått vad det innebär att spela en match av den hör karaktären.

11. Mesut Özil 8
Assist till 1-0. En fin insats av tysken som låg bakom mycket offensivt.

7. Alexis Sanchez 8
Slog bort passningar, men blev målskytt och ordnade frisparken innan 1-0. Skapade ytterligare farligheter och gav inte gästerna någon ro.

9. Alexandre Lacazette 7
Fin assist till Alexis mål. Ska alltid starta i toppmatcherna hädanefter.

34. Francis Coquelin 6
Kom in och stärkte försvaret på ett bra sätt.

17. Alex Iwobi
Spelade för kort tid för att betygsättas.