Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sven är klar!

Bekräftat: Arsenal värvar Dortmunds chefsscout

mån 20 nov 2017 kl 17:28

Förra veckans rykte var sant. Arsenal bekräftade idag att man värvat Dortmunds chefsscout Sven Mislintat

Gunners meddelade nu på eftermiddagen att man gjort klart med Sven Mislintat från Borussia Dortmund. Förra veckan kom rapporter om att klubbens nuvarande chefsscout Steve Rowley skulle lägga av och att man var på gång att plocka in Mislintat som ersättare.
Arsenal.com bekräftade idag nyheten.
Arsene Wenger:
- Vi är väldigt nöjda att Sven ansluter. Att identifiera och utveckla talanger är en stor del av vår filosofi och Sven har ett fantastiskt facit över många år. Vi vill så klart också tacka Steve Rowley för hans hårda jobb under många år i klubben, han har varit en viktig del i vårt värvande av toppspelare och rest tusentals och åter tusentals mil och sett hundratals matcher under sin tid i klubben.

Rowley kommer att kliva ner från sin roll som chefsscout, men fortsätta att jobba som konsult för klubben.
Sven Mislintat ses som en stjärna i scoutingbranschen och hjälpt Dortmund hitta kanonspelare de senaste tio åren.