Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En frisk Welbeck är given i det engelska landslaget, säger Wenger.

Welbeck till VM - Wenger tror det

tor 23 nov 2017 kl 17:29

Kan Danny Welbeck bara hålla sig skadefri är han given i den engelska VM-truppen. Det tror Arsene Wenger.

Det var mycket snack om Danny Welbeck på gårdagens presskonferens inför kvällen Europa League-möte mellan Köln och Arsenal. Kanske främst för att anfallaren är tillbaka efter sin skada som han ådrog sig borta mot Watford.
Och att han förväntas spela från start ikväll i EL:s femte omgång.

Men snacket handlade också om det engelska landslaget och VM. Arsene Wenger tror att en fullt frisk Danny Welbeck är given i Gareth Southgates Rysslandstrupp.
- Jag har lång erfarenhet och har känt spelare som vunnit VM som i november inte hade någon chans att komma till VM. Speciellt kommer jag ihop Ammauel Petit 1998. Han kom med i den franska truppen i mars, april och maj. Danny har chansen att komma med. Är han frisk så kommer han med. Jag är säker på det, säger Wenger.
- Det är en stor säsong för honom men jag vill att det ska vara en stor säsong för honom i Arsenal.

Welbeck har gjort 36 landskamper för England och är den Arsenalspelare som borde ha störst chans att få spela VM i sommar för Three Lions.
- Det bästa sättet att nå VM är inte att tänka "jag ska förbereda mig för VM", det är att göra det bra för din klubb och sedan är du automatisk med i landslaget, säger Wenger som hyllar Welbeck:
- Han är en fantastisk kille som vi är väldigt glada att ha tillbaka. Han har gått igenom tuffa perioder de senaste tre åren.