Medlemmar: 3951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis firar framför bortafansen efter att ha avgjort matchen.

Alexis straff på stopptid avgjorde - igen

sön 26 nov 2017 kl 17:12

Arsenal såg ut att gå mot två tappade poäng på Turf Moor. Då tilldömdes laget straff och Alexis klev fram och avgjorde matchen.

Matchhändelser:
Första halvlek
10) Barnes får ett bra läge för Burnley men han når inte bollen efter att ha knuffats i ryggen av Monreal. Barnes var dock offside så Lee Mason har inget annat val än att blåsa i Arsenals favör.
15) Stolpen! Burnley skapar ett bra läge när Gudmundsson fintar bort Monreal och skjuter i stolpen. Gudmundsson menar att Cech fick fingrarna på bollen och vill ha hörna. Det får dem inte men väl ett gult kort när Defour protesterar mot beslutet.
17) Farlig tackling från Brady riktad mot Monreal som dock hinner hoppa undan. Brady får inte mer än en tillsägelse från Mason.
19) Jätteläge för Ramsey efter ett fint inlägg från Lacazette. Ramsey hamnar ren framför mål men får en riktigt dålig träff på bollen.
25) Ny tackling från Brady, denna gång på Iwobi, leder till frispark och gult kort.
27) Monreal skjuter från långt håll. Skottet blir hårt och lågt men smiter precis utanför Popes vänstra stolpe.
43) Ramsey slår ett fint inlägg till en ensam Kolasinac i straffområdet men nickskarven blir misslyckad.
46) Ramsey och Gudmundsson hoppar in i en duell som Mason på något sätt får till en Burnleyfrispark. Ramsey blir liggande en stund men hinner komma in igen lagom till att den första halvleken blåses av.

Andra halvlek
46) Linjemannen har på nytt svårt att peka på hörnflaggan, den här gången är det Alexis som vill ha en hörna.
49) Alexis hittar Kolasinac i straffområdet, som får ett skottläge med högerfoten men vänder bort en motståndare och tar avslutet med vänstern istället. Skottet täcks av Mee.
63) Xhaka förhindrar en kontring med en väldigt fin tackling bakifrån. Mason signalerar att han var på bollen men publiken går bananas och buar konstant i några minuter tills Ramsey avslutar ett långt bollinnehav med ett skott på halvvolley. Han får dock inte bollen på mål.
66) Wilshere kommer in istället för Iwobi.
67) Bellerin försöker ta sig förbi Brady i straffområdet men stoppas av en tackling som inte ser ut att träffa bollen. Ingen reaktion från domare Mason.
78) Defour kliver av och ersätts av Wood.
79) Welbeck byts in och ut går Lacazette.
80) Wilshere och Alexis samspelar utanför straffområdet. Wilsheres avslut träffar ett Burnleyben och går ut till en resultatlös hörna.
89) Chans för Ramsey men har tar för lång tid på sig och skottet täcks undan.
91) Straff för Arsenal. Kolasinac nickar bollen mot Ramsey framför mål. Ramsey får en lätt knuff från Tarkowski och Mason pekar på straffpunkten. Alexis skjuter straffen lågt till vänster och Pope hinner inte dit. 1-0 till Arsenal!

Tre tankar om matchen:
Ständigt dessa fulstreamar
Så sitter vi här igen, det är snart 2018, och bolaget som har rättigheterna till ligan får inte visa matchen. Man kan bli trött för mindre, särskilt när priserna ständigt höjs samtidigt som färre och färre matcher visas. Jag förstår inte logiken, för nog borde tv-bolagen tjäna på att visa fler matcher med tanke på reklamintäkter och fler abonnenter. Som det är nu vänder sig alltfler till andra alternativ och jag blir alltmer sugen på att följa det exemplet, och det är inte som att det saknas alternativ.

Same procedure as last year
För tredje matchen i rad avgjorde Arsenal mot Burnley på stopptid. För andra gången i rad avgjorde Alexis kyligt på straff, och hade jag varit Burnleysupporter hade jag varit mer än lovligt bitter just nu. Nu är jag rejält enögd här men att det var straff kändes självklart - särskilt med tanke på vilka straffar som har dömts mot Arsenal den senaste tiden. Visst förstärkte Ramsey situationen genom att falla lätt, men att Tarkowski knuffade honom råder ingen tvekan om. Alexis straff var nära att räddas, men den var tillräckligt hård för att gå i mål och det är sällan så skönt att vara supporter som när ens lag avgör i matchens slutsekunder.

Ny nolla
Mustafi, Monreal och Koscienly har inte spelat supermånga minuter ihop den här säsongen, men när de gör det - då håller Arsenal nollan. Burnley var visserligen nära att spräcka den i första halvlek då Gudmundsson prickade stolpen. I övrigt släppte försvaret inte till något alls, och det är extremt viktigt i den här typen av matcher som Arsenal ofta har förlorat.

Spelarbetyg:
33. Petr Cech 7
Inget att orda om, gjorde det han skulle.

6. Laurent Koscielny 7
Hade god koll på hemmalagets anfallsförsök. Rutinerad och säker.

20. Shkodran Mustafi 7
Stabilt och uppoffrande spel. Inga misstag idag heller.

18. Nacho Monreal 7
Var sugen på att komma med i målprotokollet, men hade inte siktet inställt. Bra defensivt som alltid.

24. Hector Bellerin 6
Ingen insats det kommer skrivas sånger om, men gjorde det han skulle med godkänd resultat.

8. Aaron Ramsey 6
Svajigt passningsspel men delaktig i spelet och ordnar straffen i slutminuten.

29. Granit Xhaka 6
En normalbra insats av schweizaren. Stack inte ut.

31. Sead Kolasinac 6
Är farlig när han kommer med offensivt. Borde göra det oftare.

17. Alex Iwobi 5
Lyckades inte med mycket. Slog bort bollar och misslyckades med dribblingarna.

7. Alexis Sanchez 7
Blandar fina framspelningar med svaga. Gör inget misstag på straffen.

9. Alexandre Lacazette 6
Jobbar och sliter men det blev aldrig riktigt farligt. Hoppas att det lossnar med målskyttet igen.

10. Jack Wilshere 6
Helt okej inhopp av engelsmannen. Inga problem bakåt och några pigga attacker framåt.

23. Danny Welbeck
Spelade för kort tid för att betygsättas.