Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Välkommen till norra London, Raul.

Officiellt: Sanllehi klar för Arsenal

ons 29 nov 2017 kl 12:09

Arsenal har gjort klart med en ”head of football relations”. Raul Sanllehi, som kommer närmast från Barcelona, har skrivit på.

Raul Sanllehi kommer att inleda jobbet som ”head of football relations” i februari och kommer tillsammans med Arsene Wenger, VD:n Ivan Gazidis och chefsförhandlaren Huss Fahmy ansvara för framtida förhandlingar med nyförvärv. Han kommer också representera Arsenal i nationella och internationella fotbollsorgan.

Sanllehi har jobbat för Barcelona under 14 år och var bland annat ansvarig för värvningen av Neymar från Santos 2013. Han kommer att jobba tillsammans med Sven Mislintat, som nyligen värvades från Dortmund som chefscout för Arsenal, när det gäller spelarrekrytering.

- Värvningen av Raul är ännu ett viktig steg i att utveckla den infrastruktur vi behöver för att ta klubben till nästa nivå. Han har väl etablerade kontakter i fotbollsvärlden och har varit direkt involverad i några av de största övergångarna i Europa under de senaste åren. Vi ser fram emot att ta in den expertisen i Arsenal, säger Ivan Gazidis till Arsenal.com.