Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mesut Özil matchens lirare med två assist och ett mål.

Storseger mot Huddersfield efter show av Özil

ons 29 nov 2017 kl 23:08

Arsenal tog tillslut tre säkra poäng mot Huddersfield Town efter mål av Lacazette, Giroud (x2), Alexis och Özil.

Första halvlek
3) 1–0! Ramsey står för en oerhört läcker klackskarv fram till en frispringande Lacazette som är kylig i avslutningen.
9) Ramsey testar skott på distans men träffar inte mål.
21) Frispark Huddersfield som nickas över.
28) Mustafi räddar upp en egen felpassning men blir stämplad i situationen och kliver av planen med läkare men är snabbt tillbaka in i spel igen.
31) Lacazette hinner upp en djup passning i straffområdet och försöker läckert lobba över utrusande Loessl men bollen räddas på mållinjen.
38) Bra läge för Quaner att kvittera efter att ha blivit frispelad i straffområdet men en dålig mottagning och en uppoffrande tackling från Monreal.
45) Fint spel av Arsenal men Kolasinac väljer att ta två touch istället för ett och missar därmed chansen att sätta in bollen på en fristående Lacazette framför mål och chansen rinner ut i sanden.

Andra halvlek
46) Olivier Giroud kommer in direkt efter paus istället för Lacazette.
47) Özil får jätteläge att göra 2–0, frispelad av Alexis, men skjuter rakt på försvarare.
50) Bra läge för Huddersfields Quaner att kvittera men Cech gör en fin benparad. På kontringen får Giroud sitt första läge men skjuter på täck till hörna.
53) Huddersfield kommer återigen igenom och skjuter på täck och Cech håller på att slå in bollen i eget mål men träffar ribban och ut till hörna.
57) Misstänkt handboll i straffområdet från en Huddersfield-försvarare men domaren väljer att inte blåsa straff.
58) Giroud rinner igenom på passning från Ramsey, rundar målvakten, men skjuter bollen i stolpen. En chans fransmannen självklart gjort mål på i bättre form.
60) Mooy tilldelas ett gult kort efter en sen tackling på Xhaka.
68) 2-0! Vackert spel av Arsenal som dirigeras av Özil som frispelar Giroud. Fransmannen gör inget misstag utan stöter säkert in tvåan.
69) 3-0! Direkt efter Girouds mål spelar Özil fram till en fristående Alexis framför mål som enkelt skjuter in trean för Arsenal.
71) 4-0! Denna gång är det Özil som blir vackert framspelad av Ramsey. Tysken avslutar vackert med en läcker chipp bredvid målvakten.
72) Arsenal byter in Welbeck och Wilshere istället för Alexis och Ramsey.
76) Monreal kommer fri med målvakten men får inte riktigt till avslutet.
84) Giroud missar ett bra läge att göra mål.
87) 5-0! Kolasinac rann igenom i straffområdet och Giroud avslutade kliniskt när bollen hamnade framför hans fötter.
89) Bra frisparksläge för Huddersfield, skott strax över.

Tre tankar om matchen

Mesut Özil är en stjärna
Man kan inte se den här matchen utan att imponeras över Mesut Özil. Efter att ha missat matchen mot Burnley var han tillbaka i startelvan och på spelhumör. Trots att spelet generellt hackade en del i slutet av första och inledning av andra var det än en gång Özil som gjorde skillnad. Med två assist och ett mål inom loppet av fyra minuter säkrades vinsten mot Huddersfield. Om han nu bara ville skriva på det där kontraktet...

Hålla nollan
Än en gång är det en stabil insats av backlinjen och Cech i mål. Det finns några situationer under matchen där det svajar betänkligt men på det stora hela känns det som att Nacho, Mustafi och Kos verkligen funnit varandra. Dessutom gör Cech ett par riktigt bra ingripande när han väl blir testad. Det kanske inte är en match som kommer gå till historien, men det känns stabilt och säkert vilket verkligen känns som ett stort steg framåt. Det är viktigt med ett bra försvarsspel och nu känns det som att vi har någonting att bygga vidare på. 

Mental styrka
Matchen började bra med mål av Lacazette efter bara tre minuter men därefter stagnerade spelet. Vi hade en hel del bra chanser att göra både 2-0 och 3-0 redan i första men vi kom inte riktigt till. Jag suckade, twittrade och muttrade över vår ineffektivitet och svor över missade chanser och slarv. Men återigen biter Arsenal sig kvar, fortsätter köra och än en gång ger det utdelning. Vi får ofta kritik för att vi inte tar chansen när den kommer men både i söndags, när andra topplag tappat poäng, och ikväll, när vi har chansen att lägga lite luft mellan oss och Spurs, så tar vi den faktiskt. Vi gör jobbet. Det är en skön känsla.

Bonustanke
Det här med att tvingas till att leta fulstream på nätet är verkligen inte roligt. Nu när Viasat för andra matchen i rad visar Everton istället för oss kände man sig verkligen frustrerad. De hävdar att det inte är deras fel, utan att det beror på hur avtalet med Premier League ser ut, men är det inte konstigt att avtalet som är framförhandlat är så väldigt dåligt? Med sex parallella matcher en onsdagskväll känns det väldigt konstigt att bara en av dem får TV-sändas. 

Spelarbetyg:
33. Petr Cech 6

Stod för en avgörande benparad när Huddersfield jagade kvittering. Oklart agerande när han boxade bollen i egen ribba.

6. Laurent Koscielny 6

En del slarviga felpass från fransmannen men en stabil defensiv insats.

20. Shkodran Mustafi 7

Återigen en mycket bra insats från Mustafi.

18. Nacho Monreal 6

Syntes inte särskilt mycket vilket får anses vara bra i en sådan här match från Monreal.

24. Hector Bellerin 6

Inte jättedelaktig i det offensiva spelet men klart godkänd insats.

8. Aaron Ramsey 8

En bra prestation från walesaren som verkligen börjar hitta storformen.

29. Granit Xhaka 6

Mycket upp och ner för innermittfältaren som det varit under hela hösten. 

31. Sead Kolasinac 6

Stabilt bakåt men absolut inte hans bästa insats framåt. Bra prestation vid 5-0-målet.

11. Mesut Özil 8

Vackra assist från tysken som briljerade i offensiven när Arsenal drog ifrån i andra halvlek och fick kröna det hela med att göra ett mål själv.

7. Alexis Sanchez 6

Stod för en del bra prestationer men även en del slarviga bolltapp. Överglänst av sina offensiva kollegor.

9. Alexandre Lacazette 7

Pigg i djupled och klinisk i sin avslutning vid ledningsmålet. Ut direkt efter paus.

12. Olivier Giroud 7

Märktes direkt att fransmannen var på spelhumör och taggad på att visa att han förtjänar en startplats. Missade sin första chans men tog vara på den andra och gick av planen med två mål.

23. Danny Welbeck – spelade för lite för att bedömas

10. Jack Wilshere – spelade för lite för att bedömas