Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Giroud göra jobbet även mot Manchester united?

Inför Arsenal v Manchester United

fre 1 dec 2017 kl 19:29

Imorgon är det dags för ett klassiskt möte på Emirates - Arsenal mot Manchester United. Wenger vs Mourinho, Lukaku vs Lacazette, eller som det ser ut nu, Lukaku vs Giroud. Låt oss gå igenom förutsättningarna inför morgondagens drabbning.

Form
Båda lagen vann sina veckomatcher övertygande, United borta mot Watford med 2-4 och Arsenal hemma mot Huddelsfield med hela 5-0. Det är inte de enda likheterna inför morgondagens match, båda lagan har vunnit de tre senaste ligamatcherna. Innan dess förlorade båda lagen mot ett topplag, Arsenal mot Manchester City och United mot Chelsea. Utöver det förlorade både Arsenal och United borta i Europa förra veckan, Arsenal mot Köln och United mot Basel. 

Skadeläget i de båda lagen
Arsenal: Lacazette och Cazorla
Machester United: Matic, Fellaini, Bailly, Jones och Carrick

Som tidigare rapporteras saknar alltså Arsenal Lacazette och det är ingen vild gissning att det blir Giroud som startar på topp imorgon. Giroud har inte övertygat den här säsongen men kanske är det en sån här match som krävs för att han ska hitta motiviationen igen. Ingen svensk kan väl ha undgått att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Uniteds trupp. Han har dock inte startat någon match sen combacken och risken (chansen?) att han startar imorgon är antagligen inte så stor.

Statistik
Lagen har möts 225 gånger. 81 segrar för Arsenal, 96 segrar för United och 48 matcher har slutat oavgjort.
Arsenal har vunnit de två senaste ligamatcherna mot Emirates och har chansen att för första gången sedan maj 1991 ta hem tre raka hemmasegrar mot United i ligan.
2.95, antalet gjorda mål i genomsnitt per match mellan dessa två lag. Chansen (risken?) är alltså rätt så stor att det blir mål imorgon. Låt oss hoppas det är bakom De Gea dessa mål släpps in.
Arsenal har vunnit de senaste fyra sena lördagsmatcherna som har spelats på Emirates. Senast vi förlorade en sen lördagsmatch var mot just Manchester United i novemver 2014.
Mesut Özil, som verkar vara i väldigt bra form, har varit invovlerad i fyra mål i hans senaste fyra ligamatcher mot Manchester United, två mål och två assist. Mer av det imorgon, tack.
Och på tal om Özil, han verkar ha en specill relation med Giroud på fotbollsplanen. 14, det är så många av Girouds mål som Özil har assisterat. Det har inte något direkt med Manchester United att göra men med tanke på att Giroud mest troligen startar imorgon så hoppas vi på fortsatt bra samarbete.

Några tankar inför matchen
Den där bussen
Få toppmatcher är så tråkiga som de som invovlerar Manchester United på bortaplan under Jose Mourinho. I ärlighetens namn säger det nog mer om Mourinho and United, men frågan är om vi har tålamådet och förmågan att luckra upp vad som mest troligen kommer vara ett väldigt defensivt United. Det är inte bara irriterande att det är tråkigt att se på, det är även irriterande att Mourinhos lag nästan alltid är bra på att spela på det här sättet. 

Ramsey och Xhaka
Ett ständigt orosmoment, och då framförallt Xhaka den är säsongen. Det kommer inte finnas utrymme till felpass imorgon för United har spelare som kommer straffa oss varenda gång. Ramsey har haft en riktigt bra säsong och förhoppningsvis fortsätter han med det han är bra på imorgon, det vill säga att hålla det enkelt och inte överarbeta situationer. Däremot hoppas jag att han ser till att inte lämna Xhaka för ofta ensam. Det är ett ständigt övervägande för sådana spelare om Ramsey, det han bidrar med framåt vs riskerna bakåt. 

Arsene Wenger och Jose Mourinho
Finns en rad klassiska ögonblick mellan dessa två herrar och chansen (risken?) är stor att vi får vara med om ytterligare ett minnesvärt ögonblick imorgon. Så länge vi vinner får Wenger göra vad han vill mot Mourinho. Om jag ska vara ärlig får han göra det oavsett hur det går. 

Mesut Özil
Oxlade-Chamberlain mot Liverpool. Det gick som det gick. Alexis mot Manchester City. Det gick som det gick. Özil mot United - hur kommer det gå? Det här med spelare i Arsenal som spelar mot klubbar som de ryktas till har inte varit någon bra kombination. Özil får gärna bevisa oss fel imorgon.

Avspark 18.30 imorgon. Bor du i Landskrona, Stockholm eller Västerås, ta dig till en av Arsenal Swedens matchträffar.

Kom igen Arsenal!