Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere firar säsongens första mål.

Arsenal på halvfart lekte bort BATE

tor 7 dec 2017 kl 23:02

Klasskillnad var inte ett tillräckligt starkt ord när Arsenal klädde av BATE Borisov på ett glest besatt Emirates. Wilshere visade vägen när Arsenal vann med 6-0.

Matchhändelser
Första halvlek
3) Efter några nickar i offensivt straffområde hamnar bollen hos Elneny som klipper till i stolpen.
11) Debuchy plockar upp en lös boll och straffområden och trycker in 1-0 med ett distinkt avslut.
17) Gult kort för Volodjko efter en sen tackling på Debuchy.
25) Nära självmål för BATE efter en hemåtnick som Scherbitsky tvingas styra ut till hörna.
26) Fint spel av Wilshere och Giroud fram till Walcott som inte får in bollen i mål efter att Scherbitsky fått fingrarna på bollen.
37) Welbeck får bollen utanför straffområdet och försöker finta sig förbi försvararna men får bollen för långt ifrån sig. BATE-försvaret får dock inte bollen längre än i gapet på Walcott, som enkelt kan placera in 2-0.
40) Walcott nära att göra 3-0 också men bollen rensas undan på mållinjen.
42) Fint avslut från Wilshere som Scherbitsky tippar över ribban.
43) Han får dock en ny chans, Jack, och trycker nu in sitt första mål för säsongen med vänstersläggan.

Andra halvlek
51) Det var nära i den första halvleken och nu kommer det, självmålet. Fin djupledsboll från WIlshere hittar Walcott som spelar in bollen mot straffpunkten. Där trycker Polyakov snyggt in 4-0.
56) BATE-BYTE. Färdigspelat för Rodionov, som ersätts av Signevich.
58) Bra läge för Welbeck, som vänder bort en försvarare och får till ett rätt bra skott men Scherbitsky räddar.
63) Straff för Arsenal! Milunovic fäller Walcott och Giroud sätter säkert 5-0 upp i nättaket. Domaren hittar en anledning att ta om straffen eftersom Arsenalspelare (och BATE:s likaså) sprungit in för tidigt. Giroud gör inget misstag, sätter bollen något lägre men i samma hörn.
68) BATE-BYTE. Touminen kommer in istället för Stasevich.
70) Arsenals första byte när Walcott lämnar planen för Nelson. Kaptensbindeln lämnar han till Wilshere.
74) 6-0. Wilshere får bollen i straffområdet, vrider, vänder och hittar Elneny. Egyptiern placerar kyligt in bollen i bortre hörnet med ett direktskott.
76) BATE-BYTE, det sista för ikväll. Yablonski kommer in istället för Ivanic.
77) Dubbelbyte Arsenal. Nketiah och Willock introduceras istället för Elneny och Welbeck.

Tre tankar om matchen
En ocean mellan lagen
Redan i matchen i Vitryssland i september var det tydligt vilken klasskillnad det är mellan Arsenal och BATE. Arsenal hade kunnat springa ifrån till 6-0 i den första halvleken med mer skärpa i den matchen, och den matchbilden upprepades ikväll. Arsenalspelarna körde på halvfart, men trots det hängde gästerna inte med alls. Arsenal har stött på tuffare motstånd i Ligacupen den här säsongen än vad BATE bjöd på ikväll. Vi har konstaterat det förr, men Europa League är verkligen Europaspelets gärdsgårdsserie.

Från Meadow Park till Emirates
För en vecka sedan satt jag på Meadow Park i Borehamwood i brittisk stålkyla och drack bovril och såg Arsenals U23-lag spela 0-0 med Readings dito (och det var ungefär lika många hundra - eller tiotal rentav - personer där som det var på Emirates ikväll). På planen sprang ett gäng 18-20-åringar omkring och spelade på det sättet som 18-20-åringar gör - utan riktig beslutsamhet och utan tillräcklig skicklighet för att man ska bli imponerad. Men en spelare stack ut - 32-årige Mathieu Debuchy. En kille med 27 landskamper för Frankrike. Det har inte hänt många gånger att jag har tyckt synd om en spelare som har kontrakt med Arsenals A-lag och tjänar mer på ett par veckor än vad jag gör på ett år, men då kände jag faktiskt med fransmannen. Vad gjorde han där liksom? Han såg inte särskilt nöjd ut men gjorde trots sitt jobb på ett professionellt sätt, så därför kändes det extra bra att det var han som gjorde Arsenals första mål ikväll. Med alla motgångar han har haft de senaste åren tror jag att de flesta Arsenalfans unnade honom det målet. En riktig strut dessutom!

Äntligen Jack
Jack Wilshere har fått en hel del vitsord för sina insatser i cuperna den här hösten, men trots det har minuterna i Premier League varit få. En av orsakerna till det kan vara att hans facit framför mål har varit så pass svagt. Trots fina intentioner i det offensiva spelet har det där sista saknats och han har inte lyckats få till särskilt många assist, och dessutom gått mållös från de matcher han har startat. Fram till ikväll. Det var verkligen inget fel på avslutet strax före halvtid och kanske, kanske kan detta vara katalysatorn Super-Jack behöver för att på allvar utmana om en plats i den “riktiga” startelvan.

Spelarbetyg
13. David Ospina 6
Var han ens med på plan? Gjorde det han skulle de få gånger han fick något att göra.

2. Mathieu Debuchy 7
Öppnade målskyttet med en läcker sträckt vrist. Hade inga problem med att hantera motspelarna.

21. Calum Chambers 6
Släppte inte till någonting mot uddlösa vitryssar.

16. Rob Holding 6
Säker i mittlåset tillsammans med kompisen Chambers.

30. Ainsley Maitland-Niles 6
Fick ännu lite mer värdefull rutin under bältet. En klart godkänd insats.

34. Francis Coquelin 6
Hade inga problem med att göra sitt jobb idag. Kunde inte Giroud släppt straffen vid 4-0 och gett Le Coq chansen att göra sitt första mål?

35. Mohamed Elneny 6
Nu har han gjort mål både mot Barcelona och mot BATE. Undrar om det säger mest om Barca eller om BATE?

10. Jack Wilshere 8
Såg ut att trivas på plan. Låg bakom mycket offensivt. Bra driv, fina passningar och snyggt mål och väl avvägd assist till Elnenys mål.

14. Theo Walcott 8
En mycket inspirerad insats. Ett mål och assist till såväl Wilshere som till självmålet. Ett gott dagsverke.

12. Olivier Giroud 6
Tämligen osynlig. Skapade inte särskilt mycket trots svagt motstånd. Kyligt att sätta straffen när han tvingades slå om den.

23. Danny Welbeck 6
Har alltsom oftast svårt att få till det framför mål, men lyckades i alla fall krångla till sig en semiassist till Walcotts mål.

Inhoppare
61. Reiss Nelson 6
Kom in och gjorde sin grej. Tyvärr har den ännu inte gett så mycket utdelning offensivt.

69. Joe Willock
Spelade för kort tid för att betygsättas

62. Eddie Nketiah
Spelade för kort tid för att betygsättas