Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mycket utsträckta händer från AW. Efter matchen attackerade fransmannen maskandet i England.

"Maskandet börjar bli ett riktigt problem"

mån 11 dec 2017 kl 01:36

Arsenal räddade en pinne borta mot Southampton. Arsene Wenger gick då till attack mot allt maskande i England.

Förra helgen låg Arsenal under med 0-2 efter elva minuter och föll sedan med 1-3. Mot Southampton kunde det varit något liknande, men det stannade vid ett 0-1-underläge.
Wenger lag var inte bra någon gång under matchen men lyckades ändå få med sig en pinne från St Mary's tack vare Olivier Girouds kvittering.
Efter matchen sade fransmannen:
- Det var en svår match och vi fick betala priset för att vi öppnade dåligt. Det var en match med hög intensitet. I andra halvlek var det bara vi, men de försvarade sig bra och på ett väldigt disciplinerat sätt. Det var svårt att hitta öppningar trots att vi spelade med många anfallare. Till och med med tio man i slutet för Aaron Ramsey var skadad. Vi hade energi till slutet, men jag är speciellt frustrerad att vi inte fick dra nytta av den sista kontringen. Det var lite orättvist.

Sen kände Wenger att det var dags igen att snacka lite om domarna.
En del beslut ville han ta upp.
Men även maskandet.
- Jag känner också att maskandet börjar bli ett riktigt problem i England. Domarna har inte hittat lösningen på det än.
- Jag är speciellt frustrerad över att domarna inte gav straff i första halvlek och i andra var det en kontring som vi inte kunde dra nytta av i slutminuten.

Arsenaltränaren hade följande att säga om eventuella lösningar på problemet:
- Lösningen är auktoritet hos domarna. Först måste spelarna få in det att respektera matchen och spela. Sedan auktoritet hos domarna att agera tidigt för de senaste två säsongerna har det blivit i ett stort problem.

Giroud, som byttes in och räddade Arsenal med sitt nickmål, hans 17:e som inhoppare, kallades för super sub av reportern.
Wenger ville inte riktigt hålla med.
- Nej, jag ser honom som en ordinarie spelare. Han kommer att spela matcher, Olivier och han har spelat många matcher redan. Men vi ska vara tacksamma att vi har spelare på bänken som kan komma in och göra skillnad. För honom speciellt för han kommer in med rätt attityd och vilja.

Han var inte heller nöjd med poängen.
- Jag är inte glad för jag ville vinna, men när vi inte kunde det så förlorade vi i alla fall inte. Vi har tappat poäng i de två senaste matcher för att vi startat dåligt. Sedan blir det svårt. I andra spelade vi bara på deras planhalva och jag är glad att vi inte åkte på någon kontring.