Medlemmar: 8531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud räddade en pinne åt Arsenal i söndags.

Giroud: "Utlåning är en möjlighet"

tis 12 dec 2017 kl 00:54

Olivier Giroud valde att stanna i Arsenal i somras. Men med ett stundande VM öppnar fransmannen för en utlåning i januari.

Det var nog många som blev en smula förvånade när Olivier Giroud valde att stanna i Arsenal i somras när klubben köpte Alexandre Lacazette från Lyon.
Men så blev det.
Och under hösten har Giroud fått spela andrafiolen bakom sin landslagspolare och mest spelat i Ligacupen och i Europa League.
I en intervju med L'Equipe, som Get French Football News citerar, säger nu 31-åringen om sin framtid:
- Anledningen till att jag inte lämnade i somras var mest på grund av möjligheterna jag hade. Men vid någon tidpunkt behöver jag ställa mig frågan igen.

Giroud berättar för tidningen att han var nära att gå till Dortmund, men allt föll när Pierre-Emerick Aubameyang valde att stanna i klubben. Arsenalstrikern hade då möjlighet att gå till både Everton och Marseille.
Ingen av klubbarna ska ha varit lockande för Giroud.

Och med ett VM till sommaren vill anfallaren se till att få tillräckligt med speltid så att han får plats i den franska truppen.
- Vi är inte i januari än och jag har inte alla nycklarna i handen. Vad den franska förbundskaptenen råder mig att göra spelar också in. Men jag kommer inte att kunna hitta rätt lösning. Vi kommer att titta på möjligheterna. Lån kan vara en lösning, men jag tror inte att Arsenal vill det, säger Giroud.

Hittills den här säsongen har han spelat 21 matcher och gjort sju mål. Men Giroud har inte fått starta någon Premier League-match än.