Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mesut Özils drömmål gav Arsenal en efterlängtad ligaseger

"Jag är glad att Özil chansade och sköt"

lör 16 dec 2017 kl 22:05

När Newcastle rensade och Alexis nick nådde Mesut Özil trodde många människor, inklusive Arsène Wenger, att han skulle ta ner bollen och leta efter en lagkamrat - men den här gången gjorde han det inte. Istället sköt han och gjorde ett fantastiskt mål.

Wenger frågades även om Özils kontraktssituation och gav ett väldigt typiskt Wenger-svar.

Vad tycker du om målet?
Det är fantastiskt, han kan leverera. Det är viktigt för honom att han tar chansen. Vanligtvis är han en kille som 99 procent av tiden, i den här positionen, försöker kontrollera bollen och passa den till någon annan, så jag är glad att han tog chansen att avsluta och jag är också glad att han gjorde ett mycket viktigt mål.

Behöver Özil kliva fram och skjuta mer?
Många förväntar sig att spelare ska ta beslut snabbt på planen. När du inte gör mål på en eller två matcher frågar alla vad som är fel. Avslut och mål är lite cykliskt, ibland gör du mål på alla dina chanser och ibland som i dag, kommer du att ha sex eller sju chanser och bara göra ett mål. Det är en del av sporten.

Kommer Özil stanna?
Jag är ganska självsäker när det gäller det. Vad betyder det? Jag vet inte.