Medlemmar: 6030 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger bjuder på ett tekniskt nummer under matchen mellan West Ham och Arsenal. På tisdagen möts lagen igen.

Wenger: "Det är logiskt att rotera"

mån 18 dec 2017 kl 20:21

Arsene Wenger kommer att rotera i truppen när Arsenal möter West Ham för andra gången på en vecka. Cupelvan gör sig redo för spel med andra ord.

Arsenal tar emot West Ham i kvarsfinalen av Carabao Cup - även känd som ligacupen - på tisdagskvällen. Arsene Wenger rapporterar inför matchen inte om några nya skador, men uppger att Aaron Ramsey blir borta en tid trots att han har börjat träna lätt.
- Ramsey var ute och sprang, men han kommer inte vara tillbaka under de kommande tio dagarna. Det är mer troligt att han är tillbaka i början av januari, säger Arsene Wenger.

Wenger avslöjar också vilket beslut han har fattat om ett par spelares vara eller inte vara i startelvan mot West Ham.
- Shkodran Mustafi är tillbaka. Jag kommer inte spela honom på tisdag, men han är tillgänglig igen. Theo Walcott är 100 procent, han kommer att spela.

Enligt Wenger är det nödvändigt att rotera spelare, inte bara för att minimera risken att spelarna blir slitna men också för att visa att han tror på de som inte har spelat i ligan.
- En del spelare är lite på gränsen. Jag tycker också att jag har så många kvalitetsspelare som inte startade i lördags, så man kan inte säga att man föredrar att spela en spelare som har gjort tre matcher på sex dagar framför en kille som är på samma nivå och är fullständigt fräsch. I princip är alla spelare som kommer starta landslagsmän så därför är det logiskt att rotera. Man måste också visa att man litar på och har förtroende för spelare som inte startade förra veckan.