Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rosicky tackades av sista matchen förra säsongen när han lämnade Arsenal. Nu slutar han med fotboll.

Karriären över för Rosicky

ons 20 dec 2017 kl 12:21

Till slut sade kroppen stopp. Idag meddelade Tomas Rosicky att han slutar spela fotboll.

Tomas Rosicky kom till Arsenal 2006 och lämnade 2016. De tio åren i norra London var kantade av skador och det blev bara 246 matcher och 28 mål för tjecken som förra sommaren flyttade tillbaka till Prag.
Idag meddelade mittfältaren att karriären är över.
Little Mozart sluter cirkeln och slutar i klubben som han började i - Sparta Prag.

I ett uttalande säger Rosicky: "Efter noga övervägande har jag insett att jag inte längre är kapabel att förbereda min kropp för det som professionell fotboll kräver. Jag vill tacka Sparta för att de lyfte mig, att de var mitt första steg i min karriär bland stora klubbar och för att de gav mig chansen att säga hej då till det som jag älskar att göra mest".

Rosicky, 37, gjorde 105 landskamper och 26 mål för Tjeckien.