Medlemmar: 4433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En vanlig syn även den här säsongen ...

"Han valde att gå och vi respekterar det"

fre 22 dec 2017 kl 11:51

Wenger ville behålla Alex Oxlade-Chamberlain - men mittfältaren ville lämna klubben. Nu säger Arsenaltränaren att det var logiskt att sälja när han bara hade ett år kvar på kontraktet.

Alex Oxlade-Chamberalin lämnade Arsenal för Liverpool i somras. Ikväll är engelsmannen tillbaka på Emirates Stadium när klubbarna möts och öppnar jul- och nyårsmatchandet.
Arsene Wenger har uttalat sig om mittfältarens flytt under sommaren.
Och om det berodde på att han inte kunde garanteras regelbunden speltid i Arsenal.
- Är han säker på en plats där? Är du säker på en plats någonstans? I stora klubbar har du stor konkurrens med bra spelare. Det är helt normalt. Vad vill du vara, en stor spelare som inte behöver kämpa? Du kan inte vara en stor spelare som sitter i din gungstol och säger "jag vill inte kämpa". Det funkar inte så. Alla spelare måste fightas, säger fransmannen.

Arsenal sålde Oxen för runt 400 miljoner kronor sista augusti. Men 24-åringen har inte gjort något större väsen av sig i Liverpool och på sina 20 matcher har det bara blivit två mål och mestadels har han fått göra inhopp.
Wenger säger dock att han ville behålla The Ox - men han var en av fyra spelare som bara hade ett år kvar på kontraktet (Özil, Alexis och Wilshere de andra). När han själv inte ville förlänga blev det naturligt att sälja honom.
- Han valde att gå och vi respekterar det. Han gjorde sitt val och vi fick kompromissa och försöka att få ut högsta möjliga övergångssumma. Jag tror personligen att han kommer att vara en viktig spelare för England och att han kommer att fortsätta att utvecklas.

Oxen själv sade att han behövde en ny utmaning när han valde att flytta till Liverpool.
Kick off ikväll är 20.45.