Medlemmar: 3916 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil firar sitt vackra 3-2-mål.

Makalös vändning räckte inte till seger

fre 22 dec 2017 kl 23:07

Efter en riktig svag första halvlek och 0-2 tidigt i andra såg det riktigt mörkt ut på Emirates. Men plötsligt stod det 3-2 på tavlan och allt var bra igen. Nytt slarv i försvarspelet ledde dock till 3-3 och delad poäng.

Matchhändelser
Första halvlek
11) Henderson åker på en muskelbristning och tvingas kliva av. In kommer efter några minuter Milner.
22) Bra läge för Firmino som får nicka ostört vid bortre stolpen men Cech är bra med på noterna och styr ut till hörna.
24) Alexis och Lacazette samarbetar i straffområdet men kommer inte till avslut. I anfallet efter får Firmino på nytt ett bra läge när han smyger bakom Maitland-Niles men nicken går precis utanför stolpen.
26) 1-0 Liverpool. Salah och Kosicleny hamnar i löpduell från mittlinjen ner till Arsenals straffområde. Inlägget från Salah touchar på Koscielny och hamnar perfekt för Coutinho som nickskarvar bollen över Cech och in i mål.
32) Firmino tar emot bollen i straffområdet, vänder upp och skjuter ett skott strax över ribban.
44) Jätteläge för Liverpool. Koscielny halkar när han ska stoppa ett anfall men istället styr han fram bollen till Salah som kommer ren med Cech. Cech kommer ut snabbt och räddar, returen går till Mané som i sin tur cykelsparkar över.

Andra halvlek
46) Monreal kliver av i halvtid och ersätts av Mustafi.
52) 2-0. Ny kontring. Tre spelare springer mot bollen på kanten och istället får Salah stora ytor i mitten. Mustafi blir alldeles för passiv. Avslutet från Salah styr på tyskens ben och ger den en bana som innebär att Cech inte når den vid stolpen.
53) Blixtsnabb reducering! Nu är det Liverpools tur att vara passiva. Gomez glömmer bort Alexis, som stormar fram och nickar in 1-2 efter Bellerins inlägg.
56) Kvitterat! Xhaka slänger iväg ett kanonskott på halvstuds som Mignolet försöker stoppa med en hand, men skottet är för hårt och belgaren lyckas inte hålla undan bollen. 2-2.
58) Gult kort för Iwobi när han drar Mané i armen
59) 3-2 Arsenal! Arsenal stoppar ett uppspel vid mittlinjen. Bollen hamnar hos Özil som driver framåt och spelar in till Lacazette vid straffområdeslinjen. Fransmannen håller undan försvaret och klackar kyligt fram Özil, som ännu kyligare sätter 3-2 bakom Mignolet med sin numera patenterade inverterade chipp. Vilken vändning av Arsenal.
62) Skott från nära håll av Mané, bra räddning Cech.
68) Nytt bra anfall av Arsenal. Bellerin försöker nå Lacazette framför mål men Liverpoolben styr undan till hörna.
70) 3-3. Alexis tappar bollen i uppspelsfasen. Firmino får bollen vid halvmånen och får helt ostörd skjuta. Cech är på bollen men den studsar retligt in i mål.
78) Iwobi kliver av och ersättas av Welbeck.
80) Liverpool byter ut Mané och sätter in Wijnaldum.
83) Lurigt skott från Alexis som Mignolet så när tappar när Welbeck är framme på returen.
84) Coutinho kliver av och Oxlade-Chamberlain kommer in på Emirates igen.
89) Alexis byts ut och in kommer Walcott.

Tre tankar om matchen
A game of two halves – vol 1
Första 15-20 minuterna var väldigt avvaktande från båda lagen. Sen kom ledningsmålet från Liverpool efter en kontring där Xhaka och Wilshere inte hann med Coutinho. Det som följde resten av halvleken var virrigt försvarsspel, stundtals uselt passningsspel blandat med ett uddlöst anfallsspel. Hemmalaget lyckades inte producera ett enda skott på mål under halvleken.

A game of two halves – vol 2
Liverpools 2-0-mål fick aldrig tid att sänka moralen hos Arsenal eftersom Alexis kvittering kom blixtsnabbt. Istället gav reduceringen en enorm energikick till hemmalaget som av bara farten gjorde både 2-2 och 3-2. Från 2-0 till 3-2 tog sex och en halv minut. Helt plötsligt stämde allt för Arsenal. Efter Liverpools kvittering tappade dock Arsenal initiativet något, även om det inte alls var på nivån som i den första halvlek. Båda lagen hade chanser att avgöra men Arsenal kändes närmast ett segermål. Kanske främst på grund av Mignolets darriga målvaktsspel.

Har Koscielny tappat det?
Fransmannen har haft en tuff vinter så här långt. I flera matcher har det varit väldigt mycket slarv. Många av brytningar känns som chansningar och han hamnar ofta på efterkälken och i märkliga positioner. Känns inte alls som den stabila klippa vi har kunnat luta oss mot de senaste åren. Förhoppningsvis är det bara dålig form men det är oroväckande.

Spelarbetyg
33. Petr Cech 7
Hamnade på mellanhand vid 1-0-målet men bör inte lastas för det. Räddade i övrigt Arsenal under första halvlek och kan inte lastas för något av målen.

24. Hector Bellerin 6
Dålig första halvlek. Det blev bättre framåt i andra halvleken med bland annat fint inlägg till Alexis 1-2.

6. Laurent Koscielny 5
Flera dåliga, slarviga och märkliga ingripanden blandat med några bra brytningar.

18. Nacho Monreal 5
Inte lika stabil som vanligt. Utbytt i paus med misstänkt skada.

30. Ainsley Maitland-Niles 7
Tappade markeringen på Salah vid ett tillfälle. Utöver det gjorde han det bra. Bäst i backlinjen.

10. Jack Wilshere 7
Krigar på mittfältet och vinner boll. Fortfarande inte på den nivån han var på för några år sedan men har ett driv som få andra i laget, även i den första halvleken.

29. Granit Xhaka 6
Hyfsat stabil, men några dåliga passningar. Fantastiskt bra skott vid kvitteringen.

17. Alex Iwobi 6
Anonym i första halvleken men inblandad i mycket kring målen.

11. Mesut Özil 7
Svag i första halvlek men står för ett otroligt 3-2-mål.

7. Alexis Sanchez 5
Direkt dålig i första halvleken. Slog bort många passningar, fastnade, frustrerad. Bra ingripande vid 1-2 men i övrigt fortsatt mycket slarv efter paus.

9. Alexandre Lacazette 7
Försökte i första halvlek men fick ingen utdelning. Bra insats i den andra och det kröntes med en väldigt fin framspelning till Özils mål.

Inhoppare 
20. Shkodran Mustafi 5
Inbytt i paus. Blandade och gav. För passiv vid 2-0.

23.Danny Welbeck
Spelade för kort tid för att betygsättas.

14. Theo Walcott
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Kommentarer

Bild för Olle Leino

Sörja eller inte är frågan. Sörja e svaret. Röta att kicka in 3 bollar under några lyckliga minuter. I övrigt: Tveksamt försvarsspel o dåligt med chanser framåt. Sanchez va ju usel o bör bänkas/säljas. Passningsspelet va inte ok och inte heller försvarsspelet vid målen.Märkligt att inte så namnkunniga spelare kan prestera bättre. Kanske svaret/problemet heter Arsene?

Bild för Marcus Ross

Har vi sett samma match?? Xhaka fullkomligt värdelös. Inte en passning sitter på första 75 min. Iwobi ännu sämre. Gjorde inget rätt under hela sin speltid. Den enda som förtjänar bra betyg är Peter C. Skrämmande dålig fotboll utan ngn som helst idé vad man ska göra. Ställ över dom som inte skriver på nytt kontrakt. Parodi är min känsla.

Rosskopf

Bild för Olle Leino

Jodå. Vi har sett samma match...menar du min analys så e ju inte jag speciellt nöjd heller.....De va defintivt fler som va dåliga. Men Sanchez va väl inte speciellt bra??

Bild för Mackan72

Jag håller med om att Xhaka är bedrövlig. Jag vet inte vad man ser i honom. Ett hopp tror jag men det är för slött, för slarvigt och energifattigt. 

Sanchez är den enda spelaren som tillåts slå bort så många passningar utan att bänkas. Mängder. Men till slut så gör han ett mål eller en målpassning.

Iwobi på kanten är så fel. Sååå fel. Så dåligt. Vilka har vi som utmanar sin back, försöker göra nåt? Lacazette enligt mig. Han försöker. 

Skönt med en poäng såklart men som vi spelar! Hjälp!  Var är linjerna, var är spelidéerna? Hur är det tänkt att vi ska spela? ”Gå ut och rulla boll, grabbar!”

 

Bild för Thomas Gjälby

Maitland-Niles och Wilshere var återigen bäst på plan! Xhaka gör mål idag men det är också det enda ända han gör rätt! 

Spelet i första är bedrövligt! Vi behöver en ny manager!

Bild för Thomas Gjälby

Cech gjorde också en bra match!

Bild för Alex Nilsson

Xhaka e värdelös o bör säljas i Jan, Bellerin likadant, sen kan jag inte förstå att man inte spelar med två renodlade MB. sen är det som så att du kan vara hur dålig som helst, för du blir aldrig petad,  oavsett hur dålig du är

Xhaka o Bellerin är två exempel, Sanchez ett annat, man spelar match efter match . Man måste våga peta spelare o förändra när det ser ut som det gör..

Bäst igår var Niles o Jack

Bild för Björn Lindström

vi har väl tyvärr inte så mycket bakom dessa spelare. Men jag skrev redan i början av säsongen att antingen säljer man sanchez eller så sätter man honom i ungdomslaget denna säsong. Han gör ett mål igår. I övrigt riktigt dålig. Slarvat bort både hörnor och mängder av passningar. Samma med xhaka och iwobi. Maken till slarviga spelare.Tror inte de klarar detta tempo tyvärr. Men ett snyggt mål räddade nog Xhaka från att blivit fullständigt utbuad igår. jag tror nog vi får dras med detta lag då vi inte har ngt som är bättre. Och vems ansvar detta är vet vi nog alltsammans. 

Men 28 är det match igen och då ser vi fram emot tre poäng. God Jul på er. 

Bild för Jonas S

Man kan gnälla på spelare. Men vart är laget? I många matcher ser vi ju ut som vi aldrig spelat med varandra. Afallsspelet är sterilt och bakåt är det ju rena Benny Hill-musiken. Det är så uppenbart att det här laget tränas av en clown.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Marcus Ross

Hej Olle. Mina kommentarer var mot betygen spelarna fick:)

Rosskopf

Bild för Sral

Det var som lag vi inte fungerade igår, men om man ska nämna några som stack ut med en dålig insats tycker jag det var Koscielny och Alexis - men man får inte gnälla på dem, bara Iwobi och Xhaka verkar det som. Vet inte om jag tycker Wilshere var så mycket bättre än någon annan heller, men det är ju min åsikt. 

Bild för Håkan Lynghed

Niles, Wilshere o Lacazette riktigt bra. Chech o Özil också OK. Xhaka, Bellerin o Sanchez riktigt dåliga o måste bänkas. Sanchez riktigt usel, för vilken gång i ordningen nu??? Sälj!!! Men det värsta är att laget är helt utan struktur o ledning. Min sonsons pojklag är bättre skolade! Wenger OUT NU!

Bild för Sven-Erik Eriksson

Vi hade samlats sju personer med stort fotbollsintresse. Två liverpoolanhängare. Fyra arsenalsupportrar. En hyfsat neutral. Men..en sak var vi rörande överens om: Att iwobi var sämst på planen! Vad är det vi inte ser som många av er andra ser? Och att lika väl som Mignolet borde tagit xhaka skottet, kan väl inte Chec vara helt skuldfri vid kvitteringsmålet? Visst var han bra i matchen i övrigt....men ändå? En åsikt till: I ett optimalt läge om alla är tillgängliga...då platser icke Whilshere i mitt Arsenal. Till sist: Alexis måste snart visa form om han ska vara aktuell för nått annat lag. Han är minsann per idag en skugga av sitt forna jag. Långt från formen! Jag vill att han säljs i januari så att vi åtminstone kan få " pant" på honom... Özil däremot vill jag absolut behålla! 

I med-och motgång!

 

 

Bild för Jajo67

Wenger hade fått sparken för länge sedan i vilken annan toppklubb som helst. Totalt inkompetent och överskattad tränare, helt oförmögen att sätta ett försvarspel värt namnet.

Han hade starka ledare som Adams, Keown etc att styra upp försvarspelet en gång i tiden, sen dess totalt mörker.

Provocerande dåligt återigen, så dåligt att man har svårt att ta in att det man ser är på riktigt.

Bild för Sral

Tiden för något nytt på tränarbänken är inne, det är vi nog alla överens om. Men för det behöver inte Wenger vara totalt inkompetent. Kommer aldrig förstå varför saker måste vara svart eller vitt...

Bild för Mijolo

God jul önskar jag alla Arsenalsupportrar! Det var fint att se Niles göra ytterligare en stabil insats, få misstag där. Özil hoppas jag stannar och där har iaf jag ändrat inställning. Vi behöver en ny konstellation på mittfältet och det kommer förhoppningsvis till nästa säsong. 

Mijolo

Bild för Jajo67

Både Kos & Alexis har varit bedrövliga en längre tid så gnäll på Sral.

Iwobi är ju en vandrande katastrof och det är obegripligt hur han kan få fortsatt förtroende - monumentalt dålig igår.