Medlemmar: 3688 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis nätar - Kos firar på annat håll.

Finns det en spricka i Arsenals lag?

fre 29 dec 2017 kl 12:41

Mycket av eftersnacket igår handlade om Jack Wilshere - men del också om Alexis och om det finns en spricka i Arsenals lag.

Alexis Sanchez har ifrågasatts mest hela hösten. Anfallaren vill inte skriva på något nytt kontrakt och ryktas hela tiden vara på väg att lämna klubben. I många matcher har dessutom chilenaren varit direkt svag på planen.
Men igår var han riktigt bra.
Och gjorde två mål.

Arsene Wenger fick efter matchen frågan om han var rädd för att tappa Alexis i januari.
- Jag är inte rädd (för att det ska komma in bud). Men det är ett ämne som kommer att komma upp med tanke på kontraktssituationen.
Om hans match sade Wenger:
- Jag kände att han var väldigt bra från minut ett. Fokuserad och spelade enkelt igen. Den här Sanchez är en väldigt bra spelare. Det är den typen av spelare vi vill att han är.

Men trots att Alexis gjorde två av Arsenals tre mål i segermatchen på Selhurst Park riktades mycket av fokuset på de andra spelarna inte ville fira med chilenaren.
Wenger slog ifrån sig och sade att han inte hade sett något.
Men Thierry Henry gick på i Sky:s studio.
- Det finns en uppdelning i laget. Han (Alexis) vill att de andra ska komma och fira med honom. Varför kommer de inte? Vill de inte fira med honom?
Arsenals bäste målskytt genom tiderna säger att de andra inte ska påverkas av kontraktssituationer.
- Du är inte här för Alexis Sanchez, du är här för Arsenal. Arsenal gjorde mål så gå och fira. Vem som än gör det, fira med dina lagkamrater.

Vid ett av målen i andra halvlek syns tydligt hur Laurent Koscielny inte firar efter ett Alexismål. Han står kvar på egen planhalva efter att anfallaren gjort 2-1 till Arsenal.
- Kanske läser vi in för mycket i det, säger Henry.
- Men jag har lagt märke till det. Sanchez gjorde att jag noterade det. Det var som att han kände att han var ensam.