Arsenal var på väg mot andra raka bortasegern. Då blev Mike Dean in och fixade poängen åt West Bromwich.

Matchhändelser
Första halvlek
6) Första chansen i matchen. Phillips inlägg Rodriguez med nick, Cech säker.
8) Bra chans Lacazette. Skottet blockeras till hörna. Arsenlas tredje. Resultatlös.
10) Lacazette framme och hugger, men lyftningen utanför.
16) Alexis till Iwobi som vänder och skjuter över i bra läge.
24) Svag period i matchen, mycket slarv och felpassningar.
27) Brunt drar friapark från hyggligt läge högt över.
30) Lurigt distansskott från Iwobi som Foster räddar konstigt. Resultatlös hörna.
34) Evans varnad. Går in fult mot Iwobi.
37) Smällen på Kolasinac tar så illa att han byts ut mot Maitland-Niles.
45) 0-0 i paus. Mycket hörnor, men få riktigt bra chanser. En dålig fotbollshalvlek.

Andra halvlek
50) Bra frisparksläge efter att Lacazette rivits ner. Svag frispark i muren av Alexis.
57) WBA hotar med lite bra inlägg, men Arsenal står emot bra.
60) Stenhårt skott efter marken av Lacazette, Foster räddar till hörna.
63) Hyggligt avslut från Alexis, i burgaveln.
72) Kos ut Mertesacker in. WBA byter också.
74) Iwobi ut, Welbeck in.
77) Tungt distansskott från Rodriguez. Cech räddar med vissa besvär.
82) Heagzi drar ner Alexis - frispark Arsenal i bra läge.
83) Alexis skarvar in frisparken via WBA-muren. One-nil to the Arsenal.
89) Gibbs spelar upp bollen på handen på Chambers. Straff WBA.
89) Cech kan inte ta straffar och Rodriguez sätter den mitt i mål. 1-1.

Tre tankar om matchen

Mike Dean
En första klassens sopa som gillar att stå i centrum. Kieran Gibbs reagerar inte ens själv när han drar upp bollen från en meter på armen på Calum Chambers, men Dean vill gärna sno lite mediautrymme och blåser straff. En situation som åtta andra domare friar i. Rånade, på självaste nyårsafton. Usch, Mike Dean. Du borde görna något annat.

En blick in i framtiden
Är det så här det kommer att se ut framöver, minus Alexis Sanchez? Laurent Koscileny linkar av och ersätts med Perra Mertesacker och det lag vi avslutar matchen med kändes där och då som en cementerat mittenlag. Så dystert och så fanatasilöst. Det hände inte mycket och vi var i ärlighetens namn inte mycket bättre än vad West Brom var.
Härliga framtid ...

Cech och straffarna
Det går liksom inte. Det spelar ingen roll att Jay Rodriguez drar straffen mitt i mål. Det har satt sig i skallen på Petr Cech. Tjecken kan inte rädda straffar längre. Han sprattlar runt på linjen innan straffen, sen är det kört. Ett tips till nästa gång Dean är i farten. Stå still Cech. Vänta en halv sekund och släng dig sen. Större chans att du räddar då.

Spelarbetyg
33. Petr Cech 6
Tar det han ska ta och har ingen chans på straffen. Fumlar i första, men är stabil sett över 90 minuter.

21. Calum Chambers 5
Det känns som Chambers inte håller den nivå som krävs för Arsenal. Det är skakigt och svagt, även fast det inte var några större katastrofer idag.

20. Shkodran Mustafi 6
Är helt okej matchen igenom utan att glänsa på något sätt.

6. Laurent Koscielny 6
Långt ifrån sin formtopp. Ser ut att hämmas av sin vadskada och ser inte ut att trivas till vänster i trebackslinjen.

24. Hector Bellerin 6
Gör det han ska defensivt, men det krävs mer offensivt för att Arsenal ska vara bra.

29. Granit Xhaka 6
Anonym.

10. Jack Wilshere 5
Kanske den svagaste insatsen från Jack den här säsongen. Satte ingen prägel alls på det offensiva spelet.

31. Sead Kolasinac 6
Skadade sig i slutet av första halvlek och tvingades byta. Stack inte ut innan dess, men var okej.

17. Alex Iwobi 3
Missar det mesta och bidrar inte alls offensivt. En hypad spelare som nästan aldrig levererar.

7. Alexis Sanchez 7
Gör Arsenals mål via WBA-muren och är den som hotar mest och är bäst, även om insatsen är långt ifrån hans max.

9. Alexandre Lacazette 6
Försöker och försöker, men det blir liksom inte mer än halvbra. Löper och visar sig, skjuter och jobbar, men får det inte att lossna.

Inhoppare

30. Ainsley Maitland-Niles 6
Gjorde absolut inte bort sig och jobbade hårt när han kom in.

4. Per Mertestacker 5
Spelade 18 minuter när Kos gick ut. Okej, utan att synas.

23. Danny Welbeck 5
Försökte och försökte, men fick inte ut så mycket av sina 16 minuter. Borde kommit in mycket tidigare (läs startat).