Medlemmar: 7581 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stannar Alexis säsongen ut eller säljs chilenaren i januari?

"Vi har tappat stora spelare och alltid svarat upp"

tis 2 jan 2018 kl 15:18

Mycket transfersnack igen på dagens presskonferens. Arsene Wenger sa då att Arsenal inte fått några bud på varken Mesut Özil eller Alexis Sanchez.

Det är nytt år, det är januari och transferfönstret är öppet. Arsene Wenger höll idag presskonferens inför onsdagens möte med Chelsea. Då handlade mycket av frågorna igen om kontraktsfrågor om våra storstjärnor.
Hur går förhandlingarna med Mesut Özil, Alexis Sanchez och Jack Wilshere?
Finns det någon chans att de två första blir kvar i klubben?
- I våra jobb som tror du en dag att du har gjort framsteg och nästa dag flyttas du bakåt igen. Så länge inget är påskrivet vill jag inte snacka allt för mycket om det, sade Wenger.

Özil, Alexis och Wilshere har alla kontrakt som går ut i sommar. Av snacket att döma tyder det mesta på att Wilshere blir kvar. Det finns nog en chans att Özil stannar - men det känns osannolikt att Alexis gör det.
Frågan nu är väl om någon av dem kommer att lämna klubben redan i januari?
- Vi har inte blivit kontaktade av några, nej, säger Wenger på frågan om det kommit in några bud.

Vad är planen om Wilshere, Özil och Alexis lämnar i sommar?
- Vi får se till att klara av det. För det första så har vi inte förlorat någon av dem och för det andra så kommer vi svara upp med att ta in spelare som är toppklass.
Tror du att ni kan behålla dem?
- Vi försöker, men jag har svarat på den frågan många gånger. Det här inte rätt tillfälle att prata allt för mycket om det utan vi ska fokusera på morgondagens match.
Är det bättre att sälja Alexis i januari än att förlora honom gratis i sommar?
- Ärligt, mitt fokus är på morgondagens match. Efter det, den här klubben har tappat många, många bra spelare och alltid svarat upp bra. Suveräna spelare har lämnat och klubben har varit i en stark position. Men vi vill behålla våra bästa spelare, ja.