Medlemmar: 8783 st.

Hector Bellerin kvitterade till 2-2 på stopptid.

Bellerin räddade poäng på stopptid

ons 3 jan 2018 kl 23:13

Arsenal var det bättre laget i Londonderbyt mot Chelsea, men var trots det nära att förlora. På övertid kvitterade dock Hector Bellerin med ett klassmål.

Matchhändelser
Första halvlek
7) Alexis slår en frispark som nickas undan av muren till en resultatlös hörna.
14) En kommunikationsmiss i backlinjen ger Morata ett friläge med Cech. Avslutet från spanjoren är dock riktigt uselt och går långt utanför.
15) Morata är nära att ta revansch efter ett inspel längs backen men han når inte fram till bollen och Cech kan plocka den.
16) Jätteläge för Arsenal. Arsenal ropar på straff när Maitland-Niles går i backen men det visar sig att han snubblade på sina egna ben. Kort efter kombinerar just Niles, Özil och Alexis fint i Chelseas straffområde. Courtois får fingertopparna på Alexis avslut och bollen går stolpe, stolpe och landar i Courtois famn.
21) Felinkast av Bellerin.
23) Skott från Lacazette men Courtois hinner ner och räddar.
27) Bra chans för Chelsea när Bakayoko skjuter men Cech petar över ribban.
31) Gult kort på Wilshere efter sen tackling på Fabregas.
39) Özil avlossar ett oväntat skott som smiter precis utanför.
40) Alexis rosenrasande efter att ha fått frispark emot sig men avväpnas effektivt med en kram från Fabregas.
43) Fabregas tur att åka på en varning efter en tackling på Wilshere.
45) Fabregas får ett bra skottläge på straffområdeslinjen men skjuter högt över.

Andra halvlek
50) Dubbelräddning från Cech. Först står han för en fotparad på Hazards avslut. I sekvensen efter nickar Alonso mot bortre stolpen men Cech hinner dit och petar undan till en hörna.
52) Lacazette får ett jäteläge men tar för lång tid på sig och Courtois hinner ut och räddar.
53) Holding får en varning för en sen tackling på Fabregas.
56) Chelsea byter in Zapacosta istället för Moses.
60) Arsenal gör mål men det är sedan tidigare avblåst av något oklar anledning.
62) Özil hamnar i skottläge men väljer att försöka passa och läget försvinner.
63) Mål! Efter lång press från Arsenal studsar bollen fram till Wilshere som klipper till och bollen går rätt upp i nättaket via stolpen.
64) Lacazette är nära att utöka men bollen styrs utanför av försvaret.
66) Istället för 2-0 kommer det en straff för Chelsea från ingenstans när Bellerin touchar Hazard. Hazard sätter själv 1-1. Özil tilldelas ett gult kort för protest.
70) Chelseabyte. Fabregas kliver av och in kommer Drinkwater.
80) Byte. Lacazette kliver ut och Welbeck kommer in.
82) Chelsea gör sitt sista byte. Ut med Hazard och in med Willian.
84) 2-1 Chelsea. Zapacosta vänder bort Maitland-Niles och spelar in till Alonso som kommer före Mustafi och styr in bollen i mål. Otagbart för Cech.
87) Byte. Chambers går ut och in kommer Walcott.
89) Courtois varnas för maskning vid inspark.
92) Kvitterat! Arsenal pressar på bra och till slut kommer läget när Bellerin får skjuta på studsande boll. Han får en fin träff och bollen sitter precis vid stolpen.
93) Cech räddar när Morata kommer ren och på returen skjuter Zapacosta klockrent i ribban.

Fyra tankar om matchen
Vi var värda mer
Arsenal var det bättre laget i större delen av den här matchen, men precis som förra året avslutades så inleder The Gunners 2018 med att plocka hem en poäng. I matchen mot West Bromwich var det två poäng förlorade, medan det ikväll var en poäng vunnen. Det borde dock har varit tre poäng även ikväll, för Arsenal kändes hetare än Chelsea i den andra halvleken. Men matcher avgörs inte av hur ett lag känns - det avgörs på planen. Chelsea utnyttjade chanserna till fullo (bortsett från ribbskottet på stopptid) samtidigt som Arsenal inte var så effektivt som vi kan önska. Bellerins kvittering var logisk sett till matchbilden, men vi hade hoppats på mer.

Minst klara straffen sedan i söndags
Jag orkar egentligen inte dra den här tröttsamma domarvalsen ett varv till, men när Arsenal gång på gång drabbas av svaga domarinsatser är det svårt att inte vara bitter. I första halvlek åkte Maitland-Niles på ett klassiskt fälleben i straffområdet, men Anthony “Jag är Premier Leagues näst sämsta domare” Taylor valde att fira. En halvlek senare slog Bellerin och Hazard ihop i Arsenals straffområde och då var straffen solklar. Men jag orkar inte bry mig - det enda som räknas nu är att det antagligen är rätt många matcher kvar tills det att Mike Dean eller Anthony Taylor dömer Arsenal igen.

Ständigt dessa målvakter
Det är visserligen en gammal spaning, men hur kan det fortfarande vara så att motståndarlagens målvakter alltid briljerar mot Arsenal? De Gea i Man United tar givetvis priset den här säsongen, men Curtois räddning på Alexis stolpe-stolpe-skott i första halvlek var minst lika svettig som de räddningar spanjoren gjorde på Emirates för en månad sedan. Nu ser inte jag tillräckligt mycket Premier League-fotboll för att vara någon auktoritet på målvaktsstandarden i ligan, men jag kan aldrig tänka mig att målvakterna alltid är så bra som de är mot Arsenal. Eller är det så att Arsenalspelarna gör målvakterna bra?

Arsenal hade behövt en Cesc
Det tar emot att erkänna, men jag har någon form av thåströmsk Fan Fan Fan-känsla runt Cesc Fabregas. Jag har aldrig riktigt kommit över det faktum att han lämnade Arsenal, och ännu mindre att han gick till Chelsea när han återvände till England. Visst, Arsenal tackade nej när han ville tillbaka till Premier League och sättet han lämnade klubben på 2011 var allt annat än snyggt. Men när jag tänker på Cesc mellan åren 2005 och 2011 så är det med vemod, för jävlar så bra han kunde vara och under vissa perioder bar han laget på egen hand. Han är fortfarande, när han närmar sig 31, en högklassig spelare i Premier League och jag hade nog inte tacka nej om han skulle vilja vända hem till Emirates igen. Arsenals mittfält skulle vara snäppet vassare än idag med en spelare som Fabregas där.

Spelarbetyg
33. Petr Cech 7
Flera högklassiga räddningar, men han kommer aldrig rädda en straff för Arsenal.

21. Calum Chambers 4
Gjorde en svag insats. Fel i positionsspelet och en hel del slarv. Inte godkänd.

20. Shkodran Mustafi 7
Godkänd individuellt, men borde ha styrt upp sina lagkamrater i backlinjen bättre.

16. Rob Holding 6
Inga stora misstag. Delaktig i Wilsheres mål.

24. Hector Bellerin 6
Bättre än på länge. Tog revansch på sig själv efter straffen med ett avslut av högsta klass.

29. Granit Xhaka 6
Stabil utan att glänsa.

10. Jack Wilshere 7
Superavslut till 1-0. Spelade med hjärta och då kan man leva med vissa misstag.

30. Ainsley Maitland-Niles 7
Gedigen insats - bortsett från svagt försvarsspel innan 2-1-målet. Kan han visa mer övertygelse i de avgörande situationerna kommer han ta ytterligare ett steg.

11. Mesut Özil 7
Styrde och ställde i första halvlek, men tyvärr blev det ingen utdelning. Försvann lite i andra halvlek igen.

7. Alexis Sanchez 7
Var millimeter från att öppna målskyttet i första halvlek, och var farlig matchen igenom.

9. Alexandre Lacazette 6
Var bra under första halvlek, men för att vara värvad som målskytt gör han för få mål. Vi förväntar oss mer utdelning.