Medlemmar: 3064 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba närmar sig Arsenal.

Wenger "respektlös" om Aubameyang

tor 18 jan 2018 kl 20:57

Under presskonferensen inför mötet med Crystal Palace tidigare idag diskuterades både status på truppen inför matchen och eventuella kommande värvningar. Det senare retade upp Dortmund.

Arsene Wenger höll presskonferens inför matchen mot Crystal Palace för att leverera de senaste nyheterna om laget. Förutom att Koscielny, Monreal och Özil verkar vara klara för spel igen uppges Maitland-Niles vara tveksam på grund av influensa och Giroud är fortfarande en vecka bort.

Men det var inte de nyheterna som fick mest uppmärksamhet. Såhär i Silly Season-tider vill de flesta bara prata om transfers och frågorna var många när Wenger äntligen mötte pressen. Han fick frågor om i princip varenda spelare som länkats till eller från klubben än så länge i januari men han kunde inte bekräfta någonting nytt.

Det enda ryktet som han sa någonting av värde om var egentligen Mkhitaryan då han menade på att det "var möjligt" att det kunde hända under januari. Han konstaterade också att eventuella lönekrav från spelaren inte skulle vara några problem.

Gällande övriga spelare och potentiella transfers in svarade han generellt svävande. En journalist ställde en direkt fråga om Aubameyang och huruvidare han skulle passa in i truppen med tanke på att han har rykte om att vara en stark personlighet.
"Absolut. Man pratar om en spelares personlighet och karaktär i positiva eller negativa ordalag. När man tittar på en spelares karriär och den varit lyckosam pratar man ofta om deras personlighet som någonting positivt."

Ett ganska harmlöst uttalande, men det var nog för att Dortmund skulle vässa tonen rejält.
"Vi anser att det är respektlöst av Arsene Wenger att uttala sig om spelare som tillhör andra klubbar" säger klubben.

Dortmunds sportchef Michael Zorc utvecklar.
"Vi har ingen kontakt med Arsenal. Arsene Wenger har nog att fundera på när det gäller de spelare han redan har och hur de presterar."

Känns som nerverna utanpå i Dortmund, det är uppenbart inte bara vi supportrar som blir stressade av Silly Season.