Medlemmar: 5290 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mickis nya nummer och Cazorla får plats i Arsenals EL-trupp.

Mkhitaryan tar 77 - Cazorla "tillbaka"

fre 2 feb 2018 kl 13:59

Henrik Mkhitaryan lägger till en sjua på ryggen och Santi Cazorla är med. Där har ni de stora nyheterna när Arsenals Europa League-trupp presenterades för våren.

I februari väntar dubbelmöte mot Östersund för Arsenals del. Och efter det att transferfönstret stängt så har Gunners lämnat in sin Europa League-trupp.
Där finns ett par nyheter att notera:

Henrikh Mkhitaryan får inte spela tröja nummer 7 som han tog när han kom till klubben. Eftersom Alexis i höstas var med mot Köln i EL så är det numret "förbrukat" och armeniern väljer då att lägga till en sju och kommer att spela i tröja 77 i Europa i vår.
Det kommer då innebära att han kommer att ha det högsta tröjnumret som en Arsenalspelare haft i A-laget. Det tidigare "rekordet" hade Stefan O'Connor som hade nummer 73 mot Galatasaray. Det skriver supportern Tim Stillman på Twitter.

Med i Arsenals trupp och även Santi Cazorla. Spanjoren har inte spelat sedan oktober 2016 och har tvingats till tio häloperationer. Vi ska nog inte ha några förhoppningar på att mittfältaren hinner bli spelklar den här våren efter sitt skadehelvete, utan han är nog med i brist på annat och för att kanske ge honom lite rehab-kraft.

Pierre-Emerick Aubameyang får inte spela Europa League för Arsenal.

De förändringar som Arsenal gör i EL-truppen blir då följande:
In: Henrikh Mkhitaryan, Konstantinos Mavropanos, Santi Cazorla.
Ut: Francis Coquelin, Mathieu Debuchy, Olivier Giroud, Marcus McGuane, Alexis Sanchez, Tafari Moore, Julio Pleguezuelo, Jeff Reine-Adélaïde, Ben Sheaf, Theo Walcott, Chuba Akpom, Krystian Bielik.