Medlemmar: 7167 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger suckar tungt över ännu en bortaförlust.

"Bortaspelet är för dåligt"

sön 11 feb 2018 kl 10:41

Statistiken talar sitt tydliga språk. Nu kan inte ens Arsene Wenger längre blunda för Arsenals usla form på bortaplan.

Efter gårdagens match mot Tottenham har Arsenal spelat 14 bortamatcher i ligan den här säsongen och har bara vunnit tre av dessa. På matcherna har laget dessutom bara lyckats skrapa ihop 13 poäng. Det är givetvis ett facit som Arsene Wenger inte är nöjd med och något som han tror påverkade slutresultatet på Wembley.
- Det är väldigt svagt. När de hade gjort sitt mål kan vår bortaform ha påverkat vårt spel, säger Arsenalmanagern.

- Fotboll handlar om att göra mål. Man kan säga "vi är inte tillräckligt bra på att försvara vårt mål", men när man tittar på siffrorna och jämför med toppsexlagen så ser vi att vi inte gör tillräckligt många mål på bortaplan. Dessa två svagheter, när den ena läggs till den andra, förklarar formen.

Wenger har tidigare sagt att Arsenal stärvar efter att nå toppfyra i ligan, men efter förlusten mot Tottenham är CL-platsen långt borta för The Gunners som ligger på sjätte plats i ligan och har sex poäng upp till fjärdeplatsen innan Liverpool spelar på söndagen.
- Det här var en match vi inte hade råd att förlora. Det blir svårare för oss, men vi kommer att kämpa så länge vi har en matematisk chans. Det var mer på spel än segern i derbyt och därför är det en besvikelse att förlora på det här sättet.

En genväg för Arsenal att nå Champions League nästa år är att upprepa Manchester Uniteds taktik från i fjol och satsa allt på Europa League, där vinnaren kvalificeras till nästa års CL-spel. Wenger vill dock inte välja den vägen - ännu.
- Det är för tidigt att fokusera på Europa League. United bestämde sig för det när de nådde semifinalen, och vi är långt från semifinalen just nu. Vi måste kämpa för att komma tillbaka i ligan. Jag är inget fan av att kvalificera via Europa League, för jag tycker inte att det är rätt. Om möjligheten finns måste vi ta den. Vår prioritet är fortfarande att nå dit genom Premier League.

På torsdag är det dags för Arsenal att återuppta spelet i Europa League när Östersund väntar - på bortaplan.