Medlemmar: 6218 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger under presskonferensen på Östersund Skidstadion.

Koscielny och Wilshere kvar i London

ons 14 feb 2018 kl 19:56

Småskadade spelare stör Arsenals uppladdning inför matchen mot Östersund. Såväl Laurent Koscielny som Jack Wilshere missar matchen på Jämtkraft Arena.

Igår gick Arsenal ut med nyheten om att Alexandre Lacazette missar upp till sex veckors spel med en knäskada. Utöver honom saknas sedan tidigare Aaron Ramsey i The Gunners.
- Ramsey är ett känsligt fall. Han går inte framåt så snabbt som jag hade hoppats på. Jag tror inte att han är tillgänglig till returmötet mot Östersund, men kanske till Ligacupfinalen, säger Arsene Wenger.

Inte heller Laurent Koscielny, Jack Wilshere och Petr Cech fanns med på planet till Sverige.
- En eller två av dem har haft problem på sistone. Koscielny har problem med hälen, vilket även gäller för Wilshere. Jag vet inte hur planen kommer vara. Jag vill ge Wilshere chansen att vila, för han mådde illa under matchen mot Spurs.

Cech vilas då David Ospina är målvakt i cupspelet, enligt den princip Wenger har jobbat efter de senaste säsongerna.

Arsenal kommer till Jämtland med en stark trupp. Spelare som Mesut Özil och Henrikh Mkhitaryan förväntas starta på torsdagskvällen. Wenger säger att han inte vill chansa lika mycket nu som under gruppspelet.
- När man är i utslagsrundan är självklart risken högre.

Med Lacazette borta och Pierre-Emerick Aubameyang otillgänglig talar allting för att Danny Welbeck får starta på topp. Wenger lovordar engelsmannens form.
- Jag har sett idag att han är skarpare än på länge. Jag föredrar att spela honom som central anfallare och det är en möjlighet för honom att göra bra ifrån sig. Han fick vänta ett tag på att komma in i laget igen, men det gav honom möjlighet att jobba på sin fysik.