Medlemmar: 4587 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsey testas under fredagen.

Özil och Ramsey aktuella för spel mot City

fre 23 feb 2018 kl 11:59

Arsene Wenger är redo för sin trettonde final som Arsenalmanager. Med rätt inställning hos spelarna tror han att Arsenal kan besegra Manchester City på söndag.

På söndag åker Arsenal till Wembley för att spela klubbens fjärde final på lika många år. Efter segrarna i FA-cupen 2014, 2015 och 2017 är det en försiktigt optimistisk Arsene Wenger som möter pressen inför matchen mot Manchester City - och upprepa segern mot laget från Eastsides från FA-cupsemifinalen i fjol.
- Vi har en stark tro på att vi kan klara av det. Vi behöver vara välorganiserade och ta möjligheterna framåt samt spela vårt offensiva spel. När vi slog dem förra säsongen såg vi till att begränsa antalet chanser de fick och ju längre matchen led, ju farligare blev vi. I andra halvlek såg vi ut som att vi skulle vinna matchen, säger Wenger på presskonferensen.

Arsenalmanagern har inga nya skador att rapportera, även om Alex Iwobi tvingades utgå med kramp i slutet av matchen mot Östersund. Sedan tidigare står det klart att Alexandre Lacazette missar matchen på grund av skada och Henrikh Mkhitaryan inte får spela då han har spelat i ligacupen med Manchester United tidigare under säsongen. Mesut Özil och Aaron Ramsey kan sannolikt spela.
-Från igår kväll vet jag inte hur det är med Iwobi. Det får vi reda på idag, men överlag har vi inga nya skador. Jag vilade några spelare och de är ok. Jag kommer att ta beslut om Ramsey på lördag. Han ser ut att vara tillgänglig, men vi testar honom idag så vi får se i morgon. Özil gjorde en bra träning igår. Vi får se hur han svarar på den, men jag tror att han är redo.

Wenger kommer att ställa starkast möjliga elva på benen, så det kommer att roteras ordentligt i den elva som föll mot ÖFK.
- Laget kommer vara annorlunda än igår. När man är i en final vill man vinna den. Det är sant att jag tidigare har gett de unga spelarna chansen i den här turneringen, men det här är en möjlighet för oss. Vi kommer att spela med våra ordinarie spelare och vi vill vinna så att fansen får åka därifrån glada.

Fransmannen har lett sitt Arsenal till två finaler i ligacupen, men aldrig vunnit turneringen. Nu vill han komplettera sin meritlista med den inhemska trofé i England han inte har vunnit.
- Självklart, men det viktigaste för mig är att vi går in i finalen med en absolut vilja att vinna den, att vi presterar där och då och att vi åker hem efter att ha gjort vårt jobb bra. Alla förväntar sig en spännande match och jag känner att det kommer att bli det. Det är två bra lag som kommer att kämpa för segern. Det finns alltid nervositet och spänning inför en final. Jag har spelat många finaler och jag vet vilket stor dag det är. Det är alltid speciellt, oavsett hur många finaler man har varit i.