Medlemmar: 6218 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger sade att han alltid respekterat sina kontrakt. Det var vad fransmannen sade om sin framtid i klubben.

Wenger ville inte snacka egen framtid

ons 28 feb 2018 kl 13:45

Hårt kritiserad efter den senaste tidens svaga resultat. Men Arsene Wenger ville hellre prata om kommande insatser än om sin egen framtid i klubben.

Arsenal har förlorat hälften av matcherna inledningsvis 2018 och bara vunnit fyra av tolv fajter.
Gunners är ute ur FA-cupen, förlorade Ligacupfinalen i söndags och i Premier League är man 27 poäng efter ledande Manchester City och tio efter fjärdeplacerade Tottenham.
68-årige Arsene Wenger är hårt kritiserad.
Och på dagens presskonferens fick fransmannen frågor om sin egen framtid.
- Min position är min position. Helt ärligt, det är det minsta jag bekymrar mig för just nu. Min oro handlar om fokus. Att få laget redo för morgondagens match.

Arsene Wenger skrev i somras på ett nytt tvåårskontrakt, men den senaste tiden har det snackats om att ledningen ska utvärdera hans jobb efter säsongen.
Något han gång på gång frågades om.
Och som han gång på gång inte gärna snackade om.
- Jag berättade precis för er. Jag svarade nyss på hur mitt sätt att tänka är. Det är nästa match. Vi är i en situation där vi vill fokusera på nästa match. Jag frågar inte dig om din position ska utvärderas efter säsongen. Mitt jobb handlar om att fokusera på att göra bra insatser. Det är upp till andra att döma mig, jag ska inte utvärdera mig själv.
För att klargöra - kommer du vara kvar nästa säsong?
- Jag svarade nyss på det. Om du behöver klarhet så jag kan svara samma sak igen. Hindrar det dig från att sova att min position är osäker eller inte? Nej. Vad som är intressant i fotboll är insatserna som laget gör, matchen ni kommer få se på torsdag kväll. Resten skapar bara rubriker, men är inte särskilt intressant.

Kan du acceptera att om du inte säger något nu så lämnar du dörren öppen?
- Nej. Jag är mest förvånad att jag alltid måste svara på frågor när det är exakt samma. Jag har varit här i 21 år. Jag har sagt nej till hela världen för att respektera mina kontrakt. Så jag är förvånad att jag måste svara på den här typen av frågor.

Wenger fick senare under presskonferens nya frågor om sin framtid och om den hänger på om laget går till Champions League.
Förra säsongen var första på 20 år som han missade att ta Arsenal till CL.
Svaren var ungefär de samma och Wenger sade att han vill ta laget till topp fyra.