Medlemmar: 8120 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henry verkar inte kunna säga nej om Arsenal vill att han tränar klubben.

"Jag har aldrig backat för en utmaning"

mån 5 mar 2018 kl 19:30

Therry Henry sade förra veckan att det vore en dröm att få träna Arsenal. Nu säger klubbens bäste målskytt genom tiderna att han aldrig backat en utmaning - när Wengers framtid kommer på tal.

Sommaren 2016, när Thierry Henry gick sin tränarutbildning, var tanken att han skulle ta över Arsenals U18-lag. Fransmannen ville kombinera det med att vara expert på Sky.
Det tyckte Arsene Wenger var en dålig idé.
Henry valde då bort Gunners och blev expert i tv. Kort därefter joinade han Roberto Martinez och blev assisterande förbundskapten för det belgiska landslaget.

De senaste veckorna har Henry återigen kopplats ihop med ett tränarjobb i Arsenal. Den här gången som efterträdare till Arsene Wenger.
Förra veckan sade den forne skyttekungen att det skulle "vara en dröm att få träna Arsenal".

Igår satt Henry i studion på Sky och efter matchen kom Wengers framtid på tal. Då sade Arsenallegendaren när han fick frågan om han var beredd på att ta över efter Wenger:
- Jag är en tävlingsmänniska. Man backar inte för en utmaning. Det här är ett hypotetiskt snack innan folk går händelserna i förväg. Men jag har aldrig backat från en utmaning sedan jag var ung.
- Hade jag lyssnat på folk som sade var jag skulle hamna så hade jag aldrig varit här. När jag kom till Arsenal sade folk till mig: "Varför är du utanför boxen, du kommer aldrig att göra några mål", när min position var till vänster eller vad de nu var. Du backar aldrig från en utmaning, du tror alltid att du kan. När jag kom tillbaka till sade alla, mina vänner, "Det kommer bara förstöra ditt rykte, varför går du tillbaka?".

- Om du älskar ett ställe och de frågar, jag upprepar, om de frågar, efter hjälp så säger du alltid ja. Men vad jag säger nu igen är helt hypotetiskt.