Medlemmar: 8519 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gattuso har stor respekt för Wenger.

Gattuso: "Jag har stor respekt för Wenger"

ons 7 mar 2018 kl 23:35

AC Milans tränare Gennaro Gattuso har den "yttersta respekten" för Arsene Wenger men han vill också fördjupa Arsenals problem genom att vinna första mötet i Europa League.

Gattuso blev Milans tränare i november 2017, medan Wenger tog över Arsenal 1996, när Gattuso precis inlett sin karriär i Perugia.
Den 40-årige italienaren hyllade Wenger, som är rejält pressad efter många tuffa matcher på sistone.
- Detta är inte en kamp mellan Gattuso och Wenger, för det skulle inte vara en tävling, berättade Gattuso på en presskonferens inför torsdagens match.

Gattuso fortsatte:
- Wenger är en man med stor erfarenhet. Han har vunnit mycket i sin karriär och varit i samma klubb i 22 år. Han är nära slutet på sin tränarkarriär, medan jag bara precis har inlett min.

Gattuso menade också att han är en annorlunda tränare jämfört med många andra idag.
- Jag skulle gärna vilja ha en liknande karriär som Wenger haft, men jag kommer aldrig att vara tränare i 22 år. Jag är en oortodox tränare - när jag avslutar mina träningssessioner är jag mer utmattad än spelarna.

Gattuso sade att han hoppas att Milan kan dra nytta av Arsenals svåra sits, med en Europa League-titel som sista chansen för klubben att nå Champions League. Samtidigt hyllar han motståndet.
- Arsenal är trubbiga nu, men de är fortfarande ett lag med bra spelare. De har gjort 18 mål i Europa League den här säsongen, så vi måste vara mycket försiktiga.