Medlemmar: 3220 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En nöjd Wenger kunde konstatera att Arsenal vann i Italien.

"Viktig seger efter mardrömsveckan"

fre 9 mar 2018 kl 01:09

Arsene Wenger kan tillfälligt andas ut. Äntligen vann Arsenal igen. - Det var en viktigt seger för vi har haft en mardrömsvecka, säger fransmannen.

1-2 mot Östersund, 0-3 x 2 mot Manchester City och sedan 1-2 mot Brighton. Senaste tiden har varit tung för Arsenal och Arsene Wenger som fått utstå hård kritik där många fans krävt fransmannens avgång.
Men ikväll mot segern som vi längtat efter.
Gunners reste till San Siro och slog AC Milan med 2-0.
- När du har stora besvikelser glömmer du snabbt att du har kvaliteter. Du blir inte en dålig spelare eller ett dåligt lag på en vecka. När du är sänkt är det lite som en boxningsmatch där du är halvt knockad, du har inte tid att återhämta dig och sen kommer nästa smäll igen. Det är vad som hänt oss, säger Wenger.
- Det var en viktigt seger för vi har haft en mardrömsvecka, fortsätter han.

Arsenal hade 3-0 med sig från första mötet med Östersund - men fick stryk hemma.
Wenger säger nu att det är ett mycket bra öppningsresultat.
- Det är en viktig seger, men vi är inte vidare. Vi måste göra klart jobbet på hemmaplan.

Gunners kunde mycket väl ha gjort fler mål i första halvlek. Både Danny Welbeck och Henrik Mkhitaryan hade kanonchanser. Armeniern sköt i ribban.
- Jag är nöjd med vår laganda och hur vi svarade upp i första halvlek. Vi tappade lite efter paus vilket inte är så konstigt när vi spelat fyra matcher på tio dagar (ett par till om man räknar rätt, men ändå ...). Fyra intensiva matcher. Vi var inte i en position där vi behövde ta galna risker i andra halvlek, säger Wenger.

Returen spelas nästa vecka i norra London.
Arsenal har igen ett kanonläge att gå vidare.

Kommentarer

Bild för Fredde

"Vi tappade lite efter paus.."

Eller så är det så enkelt att spelarna gjorde en solid taktisk insats i andra och spelade av matchen och låg och lurade i väntan på en kontring. Fast det är klart... Det kanske inte är Wengérs taktik.

You win some, you draw some

Bild för Jonas S
Fredde wrote:

"Vi tappade lite efter paus.."

Eller så är det så enkelt att spelarna gjorde en solid taktisk insats i andra och spelade av matchen och låg och lurade i väntan på en kontring. Fast det är klart... Det kanske inte är Wengérs taktik.

Ja. Snarare att vi spelade som man bör på bortaplan i ett dubbelmöte med 2-0 efter en lång säsong av värdelösa bortainsatser.

Kanske var detta ytterligare en sådan där match där spelarna själva gått ihop och krävt en annan matchplan. Som City borta för några år sedan. De verkar ju vilja spela CL trots allt. Det är ju tydligt.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Torbjörn Nylin

Fy fasen vad skönt med en vinst. Det är ju så Arsenal att vinna mot Milan borta, men få styk mot Brighton. Förklaringen stavas väl Ramsey, skulle vara intressant att se en statistik på antalet poäng med respektive utan han på plan. 

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Moji

Håller med, Ramsey är väldigt underskattad av fansen. Enda mittfältaren som tar löpningar bakom backlinjen och skapar målchanser. Synd att han är skadebenägen och oftast behöver två till tre matcher för att komma i form. Hoppas att rykten om försäljning i sommar inte stämmer.