Medlemmar: 6090 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En nöjd Wenger kunde konstatera att Arsenal vann i Italien.

"Viktig seger efter mardrömsveckan"

fre 9 mar 2018 kl 01:09

Arsene Wenger kan tillfälligt andas ut. Äntligen vann Arsenal igen. - Det var en viktigt seger för vi har haft en mardrömsvecka, säger fransmannen.

1-2 mot Östersund, 0-3 x 2 mot Manchester City och sedan 1-2 mot Brighton. Senaste tiden har varit tung för Arsenal och Arsene Wenger som fått utstå hård kritik där många fans krävt fransmannens avgång.
Men ikväll mot segern som vi längtat efter.
Gunners reste till San Siro och slog AC Milan med 2-0.
- När du har stora besvikelser glömmer du snabbt att du har kvaliteter. Du blir inte en dålig spelare eller ett dåligt lag på en vecka. När du är sänkt är det lite som en boxningsmatch där du är halvt knockad, du har inte tid att återhämta dig och sen kommer nästa smäll igen. Det är vad som hänt oss, säger Wenger.
- Det var en viktigt seger för vi har haft en mardrömsvecka, fortsätter han.

Arsenal hade 3-0 med sig från första mötet med Östersund - men fick stryk hemma.
Wenger säger nu att det är ett mycket bra öppningsresultat.
- Det är en viktig seger, men vi är inte vidare. Vi måste göra klart jobbet på hemmaplan.

Gunners kunde mycket väl ha gjort fler mål i första halvlek. Både Danny Welbeck och Henrik Mkhitaryan hade kanonchanser. Armeniern sköt i ribban.
- Jag är nöjd med vår laganda och hur vi svarade upp i första halvlek. Vi tappade lite efter paus vilket inte är så konstigt när vi spelat fyra matcher på tio dagar (ett par till om man räknar rätt, men ändå ...). Fyra intensiva matcher. Vi var inte i en position där vi behövde ta galna risker i andra halvlek, säger Wenger.

Returen spelas nästa vecka i norra London.
Arsenal har igen ett kanonläge att gå vidare.