Medlemmar: 3220 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

200:e PL-nollan och första straffräddningen sen 2011. Cech hade en bra dag mot Watford.

Cech firade dubbelt mot Watford

sön 11 mar 2018 kl 17:02

Första straffräddningen sedan 2011 och 200:e Premier League-nollan. Petr Cech hade all anledning att njuta efter 3-0 mot Watford.

Petr Cech har längtat ett tag nu efter att hålla nollan i Premier League för att kliva från 199 till 200 nollor i ligan.
Det behöver han inte längre.
För idag slog Arsenal Watford med 3-0 och tjecken blev därmed först i PL-historien med att hålla tätt i 200 matcher.
- Det är otrolig personlig milstolpe förstås. Jag har väntat i elva matcher på detta, vilket så klart har varit frustrerande. Men det viktigaste var att vi vann, sade keepern efter matchen.

Cech gjorde en suverän match och kröntes efteråt med Man of the Match-titeln. En rimlig utmärkelse då han gjorde flera bra räddningar - och stoppade Troy Deeneys straff i den andra halvleken.
Det var 35-åringens första straffräddning i Arsenaltröjan.
De 15 tidigare har han inte lyckats ta, eller inte behövt rädda.
Senaste Cech räddade en straff var i februari 2011 mot Fulham. Då spelade han i Chelsea.

Betydde det extra att straffen slogs av Troy Deeney (som sade att Arsenal inte hade cojones efter höstmatchen på Vicarage Road)?
- Nej. Han gjorde mål när vi spelade där. Han överraskade mig då på sättet han sköt. Idag var det bara att flyta med. Jag kände att idag var rätt tillfälle. Jag tycker min tajmning var rätt så bra. Ibland gör du bara rätt och den här gången klickade det. Det enda var att när han sköt så gjorde han det väldigt hårt så jag visste inte var bollen skulle ta vägen. Jag såg den komma över så jag är glad att ingen petade in den.

Om matchen och segern sade Cech:
- När du är inne i en dålig period och resultaten inte kommer så måste du titta på dig själv och hitta en väg ut. Självklart hade vi en bra vinst i veckan och den målmedvetenheten tog vi med oss till idag. Vi spelade bra mot ett bra lag som är i form. Det var inte så lätt som siffrorna visar men vi gjorde mål i rätt lägen, säger keepern.