Medlemmar: 8513 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger prisar Jack och vill att han stannar i Arsenal.

Wenger vill att Wilshere stannar

tis 27 mar 2018 kl 10:59

Arsene Wenger säger att Jack Wilshere är given i det engelska landslaget om han bara är frisk. Sen vill Arsenaltränaren att mittfältaren stannar i klubben och skriver på ett nytt kontrakt.

Det är uppehåll för landskamper och då passar Arsene Wenger på att göra intervjuer i BeIn Sports - precis som han brukar.
Där har Arsenaltränaren snackat om Jack Wilshere.
Både om hans eventuella framtid i Gunners.
Och om hans landslagsmöjligheter.
- Jack Wilshere fullt frisk och med full kraft är ordinarie i det engelska landslaget, säger Wenger.

Den 26-årige mittfältaren var för första gången sedan hösten 2016 med i den engelska truppen till matcherna mot Holland och Italien. Men då stoppade en knäskada honom från spel.
Wilshere reste inte med till Amsterdam och under helgen lämnade han den engelska samlingen för att återvända till Arsenal.
- Jack har gått igenom långa skadeperioder och jag hoppas under de kommande tre till fyra åren att han får vara skadefri så att vi kan se den riktiga Jack Wilshere. Han åkte till EM och spelade praktiskt taget inte. Han kom in några gånger, men en Jack Wilshere fullt frisk och med full kraft är ordinarie i det engelska landslaget, säger Wenger.

Hemma i Arsenal finns en stor osäkerhet om hans framtid. Wilsheres kontrakt går ut efter säsongen och än så länge har han inte kritat på något nytt.
Wenger är dock tydlig med att han vill att han stannar i klubben.
- Jag kan bara försäkra honom om att jag vill att han stannar och att vi ger honom ett erbjudande. Efter det så måste vi acceptera att Jack är i en ålder där han kommer att få erbjudanden från andra ställen. Personligen så har jag lagt in allt för honom att stanna. Jag vill att han blir kvar för han är en Arsenalkille. Gennaro Gattuso sade att han har teknik som en spanjor och karaktär som en engelsman. Det är välanalyserat och det är därför man vill att han stannar.