Medlemmar: 8706 st.

Aubameyang gjorde två mål hemma mot Stoke.

Aubameyang fixade tre poäng mot Stoke

sön 1 apr 2018 kl 16:53

Första timmen var inte bra. Två straffar och ett fint avslut av Aubameyang gjorde dock att Arsenal ändå enkelt besegrade Stoke.

Matchhändelser
4 - Shaqiri skruvar ett skott som går tätt utanför krysset.
23 - Fint spel av Arsenal leder till röra i Stokes straffområde och avslutas med att Ramsey lyfter bollen via ribban och över.
29 - Wilshere fintar bort två motståndare och spelar Ramsey men skottet täcks av försvarare ut till hörna.
37 - Gult kort Elneny efter en sen tackling på Allen.
44 - Två bra nickchanser på kort tid efter två fina frisparksinlägg från Özil. Men Chambers misslyckas med nickarna vid båda tillfällena.

58 - Dubbelläge Arsenal. Elneny får chansen från straffpunkten men direktskottet blir alldeles för lamt och stoppas av försvarare. Monreal suger upp bollen och skjuter ett hyggligt skott men Butland räddar.
61 - Byte. Diouf haltar av och in kommer Berahino.
61 - Byte. Welbeck går av och Lacazette kommer in.
66 - Skott utifrån från Wilshere men han får ingen bra träff och Butland kan plocka utan problem.
66 - Gult kort. Johnson fäller Aubameyang och får en varning.
69 - Shaqiris hörna går direkt i stolpen, men sedan ut och kan rensas undan.
71 - Aubameyang får en fantastisk djupledspassning av Özil men lyckas inte med avslutet ensam med Butland. Arsenal sätter därefter lite press och Lacazettes avslut från nära håll täcks ut till hörna.
72 - Den efterföljande hörnan nickskarvas av Monreal men Chambers hinner inte reagera och få bollen in i mål.
74 - Straff. Martins får fram en tå framför Özils fot mitt i tillslaget och Pawson pekar på straffpunkten.
75 - 1-0. Aubameyang rullar in bollen behärskat till höger och Butland går åt fel håll.
76 - Dubbelbyte. Elneny och Wilshere har spelat klart. In med Xhaka och Mkhitaryan.
80 - Byte. Ramadan går ut, in med Crouch.
82 - Ramsey får ett bra läge när Butland kommer ut i helt fel läge men walesaren lyckas inte överlista målvakten.
83 - Farlig kontring av Stoke. Crouch nickar ner till Ndiaye men avslutet går utanför.
85 - Lacazette spelar fram Mkhitaryan som får till ett bra avslut men bra räddning av Butland.
86 - 2-0. En hörna dimper ner framför Aubameyang som slänger sig och trycker in sitt andra mål för matchen.
88 - Straff igen. Lacazette knuffas ner i straffområdet av Badou och han sätter sedan själv bollen i samma maska som Aubameyang gjorde 13 minuter tidigare.
90 - Stoke drar på sig en frispark och både Martins och Badou (som sparkar bort bollen) kan få kort. Tumult uppstår och i slutändan ser det ut som att Allen får varningen (för en tidigare tackling).

Tre tankar om matchen
Sömnig första halvlek
De 22 spelare som ställde sig på Emirates gräsmatta den här påskdagen såg ut att precis ha vaknat upp efter en två veckor lång landslagskoma. Kvaliteten i den första halvleken var rakt igenom bedrövlig. Felpass följdes av felpass och bolltempot var oerhört lågt.

Europa League
Det märktes att Arsene Wenger har tankarna på torsdagens möte med CSKA Moskva. Koscielny, Lacazette, Mkhitaryan och Xhaka satt alla på bänken, även om de tre sistnämnda kom in i den andra halvleken. Deras ersättare från start idag visade inte att de vill ha plats i startelvan mot Moskva. Prioriteringen känns helt rimlig så länge Premier League-matcherna inte blir allt för sömniga då jag tror att Europa League-spelet kan gynnas av god form även i Premier League. Hur dagens match kommer påverka matchen i veckan återstår att se. Spelmässigt var det inte mycket att bygga vidare på.

Lacazette tillbaka
Andra halvleken började i samma anda som den första. Men efter att Lacazette kom in lyfte Arsenal sitt spel och spelade helt okej under de avslutande trettio minuterna. Även om Arsenal lyckats klara sig vidare från mötena med Östersund och Milan tror jag en Lacazette i form behövs om laget ska kunna ta sig hela vägen i Europa League. Lacazettes comeback kommer därför mycket lägligt inför det stundande dubbelmötet med CSKA Moskva.

Spelarbetyg
13. David Ospina 5
Hade inte mycket att göra men höll på att ställa till det vid några inlägg.

24. Hector Bellerin 5
Utmärkte sig varken särskilt mycket framåt eller bakåt. Precis som de flesta en svag första halvlek.

21. Calum Chambers 4
Några riktigt svaga ingripanden och en grov felpassning. Sumpade två bra målchanser.

20. Shkodran Mustafi 6
Klart bäst i den första halvleken med flera fina brytningar. Inte så mycket att göra i den andra.

18. Nacho Monreal 5
Väldigt svajig i den första halvleken.  Spelade upp sig i andra halvleken, framförallt offensivt.

8. Aaron Ramsey 6
Bra rörlighet och driv. Skapade en hel del chanser men saknade den sista skärpan i de avgörande lägena.

35. Mohamed Elneny 4
Hade inte någon bra dag. För många bolltapp för sin position även om det blev betydligt bättre i den andra halvleken.

10. Jack Wilshere 6
En av de bättre i första halvleken men tappade farten i den andra.

11. Mesut Özil 5
Första halvlek var han riktigt slarvig. Bättre i den andra. Hade några fina passningar och ordnade straff men kan betydligt bättre.

23. Danny Welbeck 3
Uträttade inte mycket alls under den timme han spelade.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 6
Inte mycket att jobba på i den första och lyckades inte med det han fick. Sumpade friläge i den andra men revanscherade sig med två mål, kylig straff och fint avslut.

Inhoppare
9. Alexandre Lacazette 6
Pigg comeback av fransmannen som bidrog till att Arsenal lyfte sig i den andra halvleken. Ordnade och satte en straff.