Medlemmar: 8813 st.

Ramsey klackar in 3-1.

Arsenal med ena benet i semifinal efter målkalas

tor 5 apr 2018 kl 23:18

Det var svängdörrar åt båda håll i första halvleken men främst på CSKA Moskvas planhalva, Arsenal spelade sprudlande anfallsfotboll och ledde med 4- 1 redan i paus.

Matchhändelser
4) Fint anfall av Arsenal på vänsterkanten. Monreal spelar Özil som hittar Mkhitaryan i straffområdet men avslutet går strax utanför.
7) Ramsey stöter in bollen i mål men linjemannen har vinkat för en knapp offside på Özil dessförinnan.
9) 1-0. Kort efter det bortdömda målet gör han ett godkänt mål Aaron Ramsey. Fint spel av Arsenal som avslutas med ett inspel från Bellerin som går igenom straffområdet till Ramsey som trycker in ledningsmålet i nättaket.
15) 1-1. Koscielny drar på sig en onödig frispark i bra läge och Golovin sätter frisparken i krysset, otagbart för Cech.
16) Jätteläge för Moskva att kvittera när Musa skjuter från nära håll, men utanför.
22) Straff. Özil kommer i bra läge i straffområdet men fälls av Schennikov. Målområdesdomaren gör som mot Milan, fixar straff till Arsenal.
23) 2-1. Lacazette sätter säkert straffen till vänster, i motsatt hörn mot senast mot Stoke.
28) 3-1. Återigen Ramsey, återigen väldigt fint spel. Özil slår en perfekt passning till Ramsey som är precis onside och blir helt ren. Han avslutar med en halv-klack över en utrusande Akinfeev.
31) Gult kort på Dzagoev för en hög spark.
35) 4-1. Återigen Lacazette. Özil hittar Lacazette vid straffpunkten, fransmannen lägger över bollen på vänstern och trycker in bollen vid vänstra stolpen.
44) Läcker lyftning av Xhaka till en ren Özil på bortre stolpen men tysken får inte till avslutet.

47) Özil hittar en helt ren Mkhitaryan på bortre stolpen men han lyckas inte med avslutet.
51) Gult kort. Musa fäller Lacazette och stoppar en kontringsmöjlighet för Arsenal.
53) Monreal spelar in till Ramsey i straffområdet men avslutet täcks på ett försvarsben till en resultatlös hörna.
56) Mkhitaryan skjuter och Akinfeev lämnar en retur. Wilshere blir upphakad och når inte bollen, istället skjuter Ramsey över.
57) Gult kort. Xhaka varnas efter en sen tackling.
58) Gult kort. Schennikov fäller Mkhitaryan, som blir liggandes.
61) Byte. Mkhitaryan har fortsatt ont och tvingas byta, in kommer istället Iwobi.
64) Bollen i mål för Moskva men korrekt avvinkat för offside.
64) Byte. Dzagoev går ut, in med Vitinho.
67) Özil spelar fram Iwobi till ett kanonläge men han passar istället till Lacazette, som ur dålig vinkel inte lyckas få bollen på mål.
74) Byte. I Arsenal plockas Lacazette och Wilshere av, in kommer Elneny och Welbeck. För Moskva går Natcho ut, in med Milanov. Akinfeev varnas för domarprotest, oklart varför.
77) Endast centimeter hindrar Ramsey från ett hattrick efter att ha prickat stolpen med ett direktskott.
78) Gult kort. Bellerin varnas.
83) Byte. Musa kliver av, Khosonov kommer in.
84) Welbeck får ett knä på ett inspel men Akinfeev hindrar bollen från att gå i mål.

Tre tankar om matchen

Ett ben i semin
4-1 hemma är bra och borde räcka för en fin resa rakt in i semifinalen. Men det borde ha blivit så mycket mer i den här matchen. Visst, CSKA hade sina chanser, men ett par mål till skulle vi gjort i den andra halvleken och då hade den här matchen varit game over. Nu lever den lite grann.

Özil och anfallsspelet
Mesut Özil var magisk ikväll. Mot ett försvar som inte vet hur man försvarar sig hade tysken julafton. Visade hela sitt register och slog ena drömmackan efter den andra. Gunners anfallsspel var överlag mycket bra. I alla fall så länge Mkhitaryan och Lacazette var med på planen. Då fanns lusten. Och idéerna.

Två lag utan försvarsspel
Att Arsenal inte kan försvara sig vet vi sedan innan och det såg vi tydligt ikväll också. Tur då att man möter en motståndare som är ännu sämre. De ytor som Gunners bjöds på var av sällan skådat slag. Men vi var själva illa ute, speciellt i slutet av den första halvleken då vi borde stängt igen. Känns som att det är i sådana här lägen, som i ledning 4-1, som Wengers uppenbara brist på organisationsstänk defensivt avslöjar sig som mest. Det var ingen ordning på nåt.

Spelarbetyg:

33. Petr Cech 7
Inget att göra åt frisparksmålet, ett par bra räddningar i andra halvlek.

24. Hector Bellerin 6
Fint inspel till 1–0, pigg framåt matchen igenom.

20. Shkodran Mustafi 5
Rörigt i försvaret under första halvlek, stabiliserade sig under andra halvlek.

6. Laurent Koscielny 5
Något klumpig tackling som ledde till frisparken som gav 1–1. Stabil framför allt i andra halvlek.

18. Nacho Monreal 7
Bra offensivt hela matchen.

29. Granit Xhaka 5
Bra passningsspel, måste ta på sig lite av virrigheten i försvaret under första halvlek.

10. Jack Wilshere 5
Många offensiva löpningar i början av matchen. Får även han ta på sig en del av ansvaret för försvarsspelet under första halvlek.

8. Aaron Ramsey 8
Två mål och ett bortdömt under första halvlek. Klackmålet så vackert att skåda. Kändes som att han spenderade mer tid i offensivt straffområde än någon annan spelare.

11. Mesut Özil 9
Låg bakom allt i offensiven. Fixade straff, passade fram till två mål och kunde gjort åtminstone ett själv.

77. Henrikh Mkhitaryan 5
Överglänst av de andra offensiva spelarna men inte på något sätt dålig.

9. Alexandre Lacazette 6
Säker straff och kliniskt avslut till 4–1.

Avbytare:
17. Alex Iwobi 5
Kom in med halvtimmen kvar och lyckades skapa fram en del lägen. Skärpan i straffområdet var som vanligt inte super.