Medlemmar: 8063 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En oförstående Elneny efter att ha visats det röda kortet av domaren Andre Marriner.

Elnenys avstängning hävd

tis 10 apr 2018 kl 18:48

Mohamed Elnenys utvisning mot Southampton ifrågasattes av de flesta när den skedde, och nu har FA meddelat att det inte kommer att rendera i någon avstängning.

Det såg alltså ut som om vi skulle behöva klara oss utan Elneny de närmaste tre ligamatcherna, men nu blir så alltså inte fallet. FA meddelade på tisdagseftermiddagen att utvisningen efter att ha granskats har funnit vara felaktig och att det därmed inte ska bli någon avstängning. Så här skriver FA:

"Mohamed Elneny kommer att vara tillgänglig för Arsenals tre kommande matcher efter att en oberoende granskningskommission har kommit fram till att han blev felaktigt utvisad för våldsamt uppträdande mot Southampton".

Som kuriosa kan nämnas att domaren i söndags var Andre Marriner, som även var den domare som i samband med en utvisning tog fel på Kieran Gibbs och Alex Oxlade-Chamberlain på Stamford Bridge för några år sedan - och även det röda kortet blev i efterhand avskrivet då det ansågs felaktigt.