Medlemmar: 4258 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Welbecks mål var viktigt för Arsenal som är klart för semi.

Welbeck: "Det kändes inte säkert"

fre 13 apr 2018 kl 02:56

Arsenal var illa ute i Moskva. Då klev Danny Welbeck fram och fixade lugnet - och semifinalavancemanget. "Vi hade det svårt idag", sa anfallaren efter matchen.

Arsenal hade en bekväm 4-1-ledning med sig från första mötet i norra London.
Men den här veckan var varit comebackernas vecka i Europaspelet. Roma bjöd på en magisk vändning mot Barcelona i tisdags och Juventus tog upp 0-3 till 3-3 i Madrid innan Real fick straff som Ronaldo satte.
Med detta i bakhuvudet var det kanske inte så konstigt att Gunners hade problem i Moskva.
- Det kändes inte säkert, säger Danny Welbeck.

CSKA hade 2-0 efter 50 minuters spel och behövde då bara ett mål till för att skicka Arsenal ut ur Europa League.
- Som vi har sett ute i Europa den här veckan, det är svårt när du har en fördel från den första matchen. Idag fick vi känna hur svårt det var. Att spela borta i en annan omgivning, så visste vi att det skulle bli svårt. Men vi jobbade på och fick med oss resultatet vi ville till slut, säger Welbeck.

Anfallaren fixade själv den viktiga reduceringen när han drog sig loss från sin försvarare, lirare Mohamed Elneny, som lade bollen i djupet till Welbeck som satte den snyggt bakom Akinfeev.
- Försvararen var ganska nära mig. Jag visste att han trodde att jag skulle ta en touch in i planen som jag gjort innan när jag fick bollen. Så jag släppte den bara på utsidan, sedan en liten one-two med Mo och då visste jag att om jag sprang på insidan så skulle han få svårt att hinna med mig. Jag avslutade snyggt.

Welbeck har nu gjort tre mål på de två senaste matcherna och för första gången sedan han kom från Manchester United har anfallaren gjort tvåsiffrigt antal mål på en säsong.