Medlemmar: 4258 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ritchie gör 2-1 för Newcastle och avgör matchen.

Bortaplan - då föll Arsenal igen

sön 15 apr 2018 kl 16:53

Arsenal tappade ledningen och initiativet i matchen. Newcastle utnyttjade The Gunners svaga försvarsspel och vann rättvist.

Matchhändelser
Första halvlek
9) Kenedy testar skott från distans. Avslutet blir alldeles för löst och Cech har inga problem att ta hand om bollen.
14) Stämpling av Kenedy på Lacazette men det blir inte mer än frispark.
14) 0-1. Aubameyang springer på en långboll och får in bollen till Lacazette som trycker in matchens första mål på volley.
17) Cech halkar till vid en utspark men bollen hittar ändå fram till Iwobi, som spelar vidare till Aubameyang. Hans avslut täcks ut till hörna av försvarare.
21) Iwobi fipplar med bollen i straffområdet och får till slut till ett avslut men inga problem för Dubravka i Newcastles mål.
29) 1-1. Perez smiter in framför Mustafi och stöter in ett inspel från högerkanten till kvittering för Newcastle.
39) Chambers får ett liknande läge som Lacazette tidigare. Monreal nickar fram men Chambers får inte till avslutet.
41) Chambers nära igen men nicken på hörna går en bit över ribban.
43) Lacazette snor åt sig bollen och spelar Willock men debutanten slår hål i luften och bollen rullar över sidlinjen.

Andra halvlek
63) Byte. Gayle går ut, in med Slimani.
67) Iwobi skjuter, men skottet går utanför.
68) Byte. Willock kliver av, Welbeck kommer in.
68) 2-1. Slimani nickar, Perez skarvar och Ritchie sätter 2-1 till vänster om Cech.
74) Kontringsläge för Newcastle men Holding stoppar det med en fin brytning.
75) Ny kontring och den här gången lyckas Mustafi inte mer än att delvis täcka bollen, som styrs i ribban.
76) Aubameyang och Lacazette väggar sig fram mot mål men Diame bryter till hörna.
77) Farligt igen för Newcastle efter att Mustafi blivit bortvänd. Avslutet går den här gången strax utanför.
78) Byte. Chambers har gjort sitt, Maitland Niles kommer in istället.
78) Byte. Perez byts ut, in med Joselu.
85) Dubravka fumlar med bollen men Lacazette lyckas inte få bollen på mål, ur dålig vinkel.
86) Byte. In med Murphy, ut med Ritchie. Iwobi kliver av, Nketiah kommer in.
91) Gult kort på Slimani efter att han sparkat undan bollen vid inkast.

Tre tankar om matchen
Bortaplan - då förlorar Arsenal
Efter en första halvlek där Arsenal gjorde en okej insats svarade The Gunners för ännu ett patenterat bottennapp i den andra halvleken. Det stannade vid 2-1 till Newcastle, men hemmalaget hade bud på mer. Jag är inte ett dugg förvånad, för det är ju så här det brukar se ut på bortaplan. Senaste gången Arsenal tog poäng på bortaplan var i 1-1-matchen mot West Bromwich på nyårsafton och alla förstår ju att det är omöjligt att klättra till någon högre position i ligan med sådana resultat. Nu börjar dessutom sjätteplatsen vara i fara, för Burnley ligger bara två bakom. Det är en mening jag inte trodde att jag skulle behöva skriva.

Ett försvar som inte håller måttet
Jag undrar om det överhuvudtaget tränas försvarsspel på Colney. Med tanke på dagens insläppta mål så är det lätt att dra slutsatsen att så inte är fallet. Att i uppställt spel släppa in två mål är självklart inte acceptabelt och backlinjen borde ta en lång funderare över vad de egentligen pysslade med idag. Shkodran Mustafi kostade £35 miljoner, men spelar alldeles för ofta som en junior. Han borde, som världens sjätte dyraste försvarsspelare, vara ledande i Premier League men allt som oftast står han för insatser som inte hade hållit tillräcklig nivå i Championship. Calum Chambers är en favoritspelare hos Wenger med tanke på hur många chanser han har fått, men han håller helt enkelt inte på den här nivån. Rob Holding är fortfarande ung och det är kanske tidigt att avfärda honom men jag tror inte heller att han har det som krävs för att bli en toppback. Det är ju nästan så att man börjar sakna Pascal Cygan.

Lacazette och Aubameyang
Sedan Aubameyang värvades har det snackats om huruvida han och Lacazette kan spela ihop. Idag startade de för första gången samtidigt och det blev ingen succé. De hittade visserligen varandra när Arsenal gjorde 0-1 och det var ett tekniskt fulländat mål. I övrigt hade de svårt att få till spelet och leda de offensiva försöken. De är naturligtvis inte ensamma på planen, men kanske är de för lika för att fungera samtidigt i den här uppställningen. Särskilt Aubameyang försvann i den andra halvleken. De har bara spelat en match tillsammans och förtjänar fler chanser, men samarbetet är inte någon omedelbar succé.

Spelarbetyg
33. Petr Cech 5
Svag igen, särskilt vid Newcastle kvittering. Han borde ha räddad det avslutet.

21. Calum Chambers 4
Imponerade inte som högerbacken.

16. Rob Holding 5
En av de som tittade för mycket på bollen vid 2-1-målet. Ingen vidare insats.

20. Shkodran Mustafi 4
Ska leda backlinjen, men framstår som den minst rutinerade av alla.

18. Nacho Monreal 5
Har varit blek i två matcher i rad. Olikt honom.

29. Granit Xhaka 5
Fick inte igång drivet på mittfältet. Då blev Arsenals passningsspel för långsamt.

35. Mohamed Elneny 5
Kämpade som vanligt, men fick ut väldigt lite av sitt slit.

17. Alex Iwobi 5
Svårt att få till den offensivt. Och det är liksom hans jobb.

69. Joe Willock 5
Inte helt lyckad i debuten. Slarvade bort en gyllene chans att bli hjälte.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 6
Fin assist till Lacazette. Skapade en del chanser inledningsvis, men bleknade ju längre matchen led.

9. Alexandre Lacazette 6
Ett snyggt mål men hade svårt att skapa så mycket mer efter det.

Inhoppare:
23. Danny Welbeck 5
Blev inte den injektion vi hade behövt när han kom in.

30. Ainsley Maitland-Niles
Spelade för kort tid för att betygsättas.

62. Eddie Nketiah
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Kommentarer

Bild för Peter L

jag har sagt det tidigare och gör det nu igen: Arsenal ser ut att bli ett mitten lag i PL framöver. Sälj Chambers även om Arsenal får betala för att bli av med honom. Det gäller även för många andra spelare. Jag fasar för nästa säsong. 

Bild för Joacim Nyberg

Aubameyang e som bäst centralt o att använda han som vänsterytter e inte det mest optimala. Jag förstår tanken med o spela han o laca ihop men i den bästa av världar e det ett sånt slöseri o ha Auba ute på kanten. Han ska spela centralt end of story!! Sen om det innebär att laca hamnar på bänken så får så va fallet för auba e hästlängder bättre

Bild för ChristerLagerqvist

Det är ju uppenbart att det inte tränas något försvarsspel sedan kan man inte byta 2-3 backar mellan varje match, förstår inte Wengar att man måste vara samspelt för att ett försvarsspel skall fungera. Det är ju en hönsgård vid 2-1målet, Monreal nickar bort bollen och den kommer direkt tillbaka då är Holding ensam back kvar med 2 motståndare som enkelt passar förbi honom vart tog de andra vägen. Det värsta är att man undra vad de tränar på. Det finns inga intränade anfalls vägar att ta sig fram på eller skottövningar hur många kan skjuta ett skott på mål och Chambers borde träna teknik, han får snedträffar och inläggen kan hamna vad som helst och oftast direkt till en motståndare. Wenger säger att Chambers har gått framåt mycket i år, visar han det på träning då för på matcherna är det för dåligt, han håller ju inte premie league klass.

 

FACup final 1979 Arsenal-Manchester U 3-2

Bild för Joffe Wilshere

Pinsamt!! Nu börjar det bli kritiskt även här hemma! Sönerna vill inte titta längre... 

Frågan är nu OM man vill att vi skall skrälla mot ATM o på så sätt rädda Wenger eller om vi bara skall acceptera att vi är ett mittenlag helt utan ledning?...

Once a gooner always a gooner

Bild för Knappen12

alltså det här börjar bli larvigt nu...

Bild för OlleF

Chambers är bedrövlig även Ivobi håller inte klassen. Mustafi "varvar"bra saker med helt bedrövliga misstag. Cech med "gummiben"(nästan ingen utspark rätt) & varför ha Bould på bänken när vi uppenbarligen inte KAN spela försvarsspel(borde ju vara högprio) Nej,  dax för rejäla "utrensningar" i truppen inför nästa säsong + Wenger i pension..

Bild för Tony Rimstedt

Säger bara USCH va DÅLIGT då är det snällt sagt.Självklart ska båda Pierre o Lacacette spela men dom har ju ingen kanonmittfältare som levererar till dom.Rensa bland mf men behåll Özil o självklart WENGER OUT o ta med dig Bould

Bild för Carl-Filip Björck

Konstigt tycker jag med 5 poäng på Willock när till exempel Monreal och Elneny också får 5 poäng men är bra mycket bättre än honom. Willock pajar för hela laget när han tar det matchavgörande skottläget från den som passningen var ämnad till. Och avslutet är värre än genomsnittet av Wellbeck.

Rättvis poäng på Willock vore max 1 poäng! Han vinner inga bolldueller och gör kanske 2 passningar av 30 till rätt mottagare. Frukansvärt dåligt, var som att spela med 10 man i 60 min och ändå håller han samma klass (5 poäng!!!!) som en av våra jämnaste backar Monreal och Elneny i toppform (mot hur han brukar vara).

Basist i Ravaged, melodiskt hårdrocksband från Trollhättan:   www.ravagedband.com