Medlemmar: 5802 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Perra om Wengers avgång.

Mertesacker: "Det är känslosamt"

fre 20 apr 2018 kl 13:22

Arsene Wenger lämnar Arsenal efter säsongen. Här är lagkapten Per Mertesackers reaktion: - Det är känslosamt och det kommer ta tid att smälta. Det är en tråkig känsla just nu.

Vid 11.00 kom beskedet att Arsene Wenger lämnar Arsenal efter säsongen. Enligt engelsk media ska spelarna ha blivit informerade på ett möte före dagens träning på Colney.
Klubbens lagkapten Per Mertesacker säger så här:
- Vi har precis fått informationen. Det är ganska känslosamt. Han har varit i klubben så länge och stöttat mig. En stor anledning till att jag är här är han. Det är känslosamt och det kommer ta tid att smälta. Det är en tråkig känsla just nu.

Hur har det varit att jobba med honom?
- Han har varit en huvudfigur i den här klubben över 20 år. Han har varit så imponerande för mig och litat på mig under min karriär, när han tog mig hit och gav mig möjligheten att spela och bli lagkapten. Till och med när jag var skadad. Han gav mig också en framtidsroll här i klubben så jag är väldigt tacksam för de möjligheterna som han gett mig. Det är en sorglig dag, men vi går också in i framtiden. Det är i Arsenes intresse också att klubben ger positiva minnen till fansen.

Vad har du lärt dig av honom?
- Väldigt mycket på planen, men också att vara lugn i rätta lägen. Att lita på folk och att ge människor möjlighet att utveckla sig själva. Det har varit många utmaningar, många höjdpunkter och dalar. Men hur han tog sig vidare från de tuffa stunderna lärde mig mycket om hans karaktär och hur man litar på människor och att ta in folk på rätt plats vid rätt tillfälle. Han gav oss möjligheten att uttrycka oss själva för att bli framgångsrika och han har alltid haft ett team runt om sig för att bli framgångsrik. Minnena att vinna titlar med honom och ge människor lycka - som han gjort under många år - är en stor bedrift.