Medlemmar: 5802 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ivan sade väldigt mycket om väldigt lite när han mötte media efter Wengers avgång.

Gazidis om Wenger och framtiden

fre 20 apr 2018 kl 21:03

Efter Arsene Wengers avgång höll Ivan Gazidis presskonferens. Han ville mest hylla fransmannen och snacka lite framtid. Detaljer om dagens händelse ville han inte berätta.

Arsene Wenger är nästan alltid sen till sina presskonferenser. När Ivan Gazidis skulle berätta om dagens händelser klockan 18 var han inte sämre och släntrade in en stund efter utsatt tid.
Innan frågorna från media kom så ville klubbens VD hylla fransmannen.
- Arsene förändrade fotbollen, han satte en helt ny standard, ny ambition. En ambition att inte bara vinna, utan att vinna med perfektion. Att göra konst av fotboll. Arsenes ambition var att lämna klubben i en bättre kondition än när han fann den. Vi är i en bättre position idag än vad vi kunde föreställt oss för 22 år sedan. Fundamentet för den här klubben har aldrig varit starkare. Idag ska vi hylla en fantastisk manager och en fantastisk man. Vi kommer att ge honom det avskedet han förtjänar, sa Gazidis.

Han ville sedan inte gå in på några detaljer hur det hade gått till idag. Wenger meddelade spelartruppen på morgonen innan träningen och sedan ska Gazidis ha haft ett samtal med fransmannen.
Men vem som tagit initiativet ville han inte säga.
Under hela presskonferensen undvik ha de frågorna och sade mest att det här är en dag där Wenger ska hedras och att fransmannen kommer berätta mer på söndag vid West Ham-matchen.

Gazidis snackade dock en del om framtiden och Wengers efterträdare.
- Jag har ofta sagt att ersätta Wenger är den största utmaningen som vi har. De närmsta månaderna kommer världen den enighet och den kraft som den här klubben har. Men först ska vi sluta oss samman och se på kraften från Arsenalfamiljen och fotbollsvärlden. Sedan behöver Arsene och klubben tid för att förbereda. Det kommer att bli en tät sommar med VM mitt i. Att få klarhet snabbare är bättre. Det är viktigt för mig att fortsätta ha de fotbollsvärden som Arsene gjutit in. Någon som kan fortsätta med det för våra fans. en progressiv spännande fotboll som får folk intresserade och förväntansfulla. En annan viktig del är hur kandidaten representerar vår klubb och våra unga spelare. Vår akademi går väldigt bra och under radarn är det många unga spelare på väg in i vårt A-lag. Imorgon ska vi börja tänka på hur vi ska gå vidare. Vi ska ta det Arsene har gett oss och ta det framåt. Vi måste gå igenom den processen.

Han sade också:
- Det viktigaste är att anställa rätt manager, inte att göra det snabbt. Du hittar inte en ersättare till Arsene Wenger, du hittar en väg framåt.