Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här är tre heta kandidater att ta över efter Wenger enligt engelsk media.

Kandidaterna att ta över Arsenal

fre 20 apr 2018 kl 22:24

Arsene Wenger avgår. Men vilka är aktuella för jobbet som tränare? Vi har pejlat vad vilka det snackas om.

För första gången sedan 1996 ska Arsenal anställa en ny tränare i sommar. Men vem blir det? Arsene Wenger meddelade sin avgång idag och spekulationerna lät inte vänta.
Några namn verkar vara hetast.
Patrick Vieira, Thomas Tuchel, Brendan Rodgers och Carlo Ancelotti.
Här är de det snackas om mest.

Patrick Vieira

Den Senegalfödde fransmannen kom till Arsenal 1996 och var en mycket viktig kugge under Wengers mest framgångsrika år. Paddy var med i alla PL-vinnande lag som Wenger hade. Har som tränare varit i Manchester City juniorlag och nu i New York City i MLS. Wenger sade som sent som igår att Vieira har potential att ta jobbet i Arsenal. Hyllad av sina gamla spelare som en riktig ledare, men klen erfarenhet på den stora tränarscenen.

Thomas Tuchel

Den förre Dortmundtränaren Thomas Tuchel står högt upp på många spelbolags listor att ta över efter Wenger. Men det har varit starka rykten att tysken ska ta över PSG i sommar. Minus för att han inte är så bra polare längre med Sven Mislintat sedan tiden i Tyskland.

Brendan Rodgers

En annan het kandidat att ta över är Brendan Rodgers. Nordirländaren har tränat Watford, Reading, Swansea, Liverpool och är nu i Celtic där han vunnit det mesta sedan han kom sommaren 2016.

Julian Nagelsmann/Domenico Tedesco

Sven Mislintat verkar vilja gå på det unga tyska spåret och då är Hoffenheims Julian Nagelsmann och Schalkes Domenico Tedesco de hetaste namnen. Tedesco, 32, är på väg att föra Schalke till en andraplats i Bundesliga under sin första säsong som ansvarig. Nagelsmann är bara 30 och har tagit Hoffenheim till Champions League.

Luis Enrique

Ska vara Raul Sanllehis favorit. De har jobbat ihop tidigare i Barcelona. Har även kört Barca B, Roma och Celta Vigo. Ledde Barcelona mellan 2014-2017 och plockade då två ligatitlar och en CL.

Carlo Acelotti

Vill man gå på en säker brygga och ta in en erfaren ledig tränare finns Carlo Ancelotti som det snackats om. Italienaren ska själv vara sugen på att ta över Gunners. Har en grym meritlista, men är 58 år.

Mikel Arteta

Före detta lagkapten som nu är assisterande tränare till Pep Guardiola i Manchester City. Ingen favorit hos spelbolagen, men ändå en som nämns.

Thierry Henry

Klubbens bäste målskytt genom tiderna. Jobbar som expert på Sky och är assisterande förbundskapten i Belgien. Inte heller någon spelbolagsfavorit.

Max Allegri

En som nämns som en fansfavorit för det jobb han gjort i Juventus och kanske också för att det är en, som till skillnad från Wenger, kan struktuera upp ett bra försvarsspel.

Joachim Löw

Kommer alltid upp när det snackas ny manager till Arsenal. Den tyske förbundskaptenen har dock kontrakt med DFB fram till 2020.

Leonardo Jardim

Även Monacotränaren Jardim har nämnts som en tänkbar ersättare till Wenger.