Medlemmar: 8784 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger gav sin syn sin avgång.

"Nu behöver jag inte dö längre"

mån 23 apr 2018 kl 16:29

Efter 4-1 mot West Ham reflekterade Arsene Wenger över de senaste dagarnas reaktioner efter beskedet att han avgår efter säsongen och sade: "Jag hade en känsla att se mitt liv på min begravning. Nu behöver jag inte dö längre".

Det var vid 11-tiden i fredags som Arsene Wenger meddelade på Arsenal.com att han avgår efter säsongen. Efter det att Gunners slagit West Ham med 4-1 mötte han pressen och utvecklade då sina känslor.
- Det är blandade känslor. Först måste jag säga att jag är tagen av alla hyllningar jag fått från alla inom engelsk fotboll. Jag är tacksam att ha upplevt det i det här landet, det är speciellt för mig, där fotbollen är speciell, där passionen är speciell. Du hittar det ingen annanstans. Jag kommer inte att få det någon annanstans i mitt liv. Att jag fick se utvecklingen av Premier League de senaste 20 åren. Sensationellt och jag hoppas det håller i sig länge. Sedan hade jag känslan att se mitt liv på min begravning för folk pratar om dig och hur du var. Det var lite intressant på det sättet, så jag behöver inte dö längre. Det är ganska intressant måste jag säga. Bortsett från det humoristiska så vill jag tacka alla som varit så vänliga mot mig. Det är en del av jobbet, ibland har jag fått mer beröm än vad jag förtjänar och ibland säkert mer kritik än vad jag förtjänar. Det har varit svårt, men också fantastiskt.

Vad fick dig att besluta dig för att det här var rätt tid att gå?
- Jag har gjort ett uttalande, det är allt ni behöver. Jag känner att det här inte rätt tid att komma ut med det. Jag vill fokusera och hålla prioriteringarna rätt till slutet av säsongen. Jag kommer att prata om det senare i mitt liv.

Om framtiden sade Wenger inte mer än att han inte bestämt sig.
Men att träna ett annat engelsk lag verkar inte aktuellt.
- Om vi snackar känslor så skulle det helt klart vara svårt för mig. Jag vet inte hur jag kommer leva utan det, så just nu är det svårt att säga aldrig. Men för tillfället är jag för fäst vid den här klubben för att säga att jag kan gå någon annanstans.

- Jag kommer nog aldrig helt lämna den här klubben för jag kommer alltid kolla först efter Arsenals resultat och hur det går för klubben. Det är svårt, du ger inte bara 22 år av ditt liv bara så där. Jag gav de bästa åren av mitt liv till den här klubben. Jag kom när jag var 46 och jag har jobbat sju dagar i veckan, inte sex, inte sex och en halv, utan sju i 22 år. Du kan inte bara vandra iväg och tack så mycket och hej då som att det är normalt. Du kan inte vara helt engagerad och bara lämna efter allt, det är omöjligt. Jag kommer att möta en utmaning och det kommer bli svårt men jag har gått igenom svårigheter tidigare i mitt liv och jag hoppas ta mig igenom det här också.

Vad behöver klubben från en ny manager? Vilken sorts person?
- Du tar mig och en person som är mycket starkare på varje sak, då har du en perfekt kille.
Vill du vara med och bestämma vem som ska få jobbet?
- Nej. Jag har alltid känt att det viktigaste i en fotbollsklubb är att alla gör deras jobb. Mitt jobb är att ta hans om fotbollslaget, resultatet och finanserna för transfers. Mitt jobb är inte att välja nästa tränare.