Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger vill gärna spela i Europa med sitt "nya" lag.

Wenger om framtiden: "Målet är Europaspel igen"

tor 26 apr 2018 kl 18:14

Han lämnar Arsenal i sommar - men vad han ska göra är inte känt. Arsene Wenger har dock inga planer på att sluta som tränare.

Arsene Wengers karriär går mot sitt slut. Efter nästan 22 år som tränare i klubben lämnar fransmannen Gunners i sommar.
Ikväll mot Ateltico gör han sin sista Europa-match på Emirates Stadium.
- Jag hoppas att det här inte är mina sista matcher i Europa. Mitt mål är att vara i Europa igen, säger Wenger.

Vad han ska göra efter Arsenal är inte klart.
Men han kommer inte sluta som tränare.
Det verkar klart efter de uttalanden har gjort efter avskedsbeskedet i fredags.
- Jag har inte haft något break från fotbollen på 35 år. Jag vet inte nu hur beroende jag är. Jag är som en kille som spelat rysk roulett varje vecka och helt plötsligt inte har någon pistol. Jag får se hur mycket jag saknar den.
- Du lever som tränare alltid i extrema situationer. Jag började när jag var 33. Jag trodde att jag aldrig skulle överleva det här jobbet. Men du lär dig att ta kontroll över dina känslor. Du vet aldrig om du fattar rätt beslut. Det kommer bli overkligt att inte jobba. För tillfället jobbar jag.

Om ni skulle vinna Europa League, skulle det bli den mest tillfredsställande segern för dig då?
- Jag vet inte. För tillfället ser jag inte till mig själv, jag vill bara göra bra ifrån mig. Jag vill vinna och fortsätta med det jag försökt med hela livet och vinna nästa match.

Skulle det bli ett antiklimax att inte vinna Europa League?
- Ja, självklart, men det är en del av det hela.
Hur mycket skulle en Europa League-titel påverka din ställning i klubben?
- Jag vet inte. Jag har alltid sagt att en tränare har en påverkan på tre fronter. Storleken och strukturen av klubben, påverkan på individuella spelare och hur du spelar och vilka resultat du har. Det är vad vi spelar för idag. Om jag kan addera det till det jag redan gjort så blir jag väldigt glad.