Medlemmar: 7596 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henrikh Mkhitaryan i samspråk med Arsene Wenger under onsdagsträningen.

Wenger: "Inte orolig över bortaformen"

ons 2 maj 2018 kl 22:30

Arsene Wenger är positiv inför matchen mot Atletico Madrid. Att Arsenal har haft problem på bortaplan den här säsongen ser han inte som ett orosmoln.

Arsenal står för säsongens viktigaste och kanske tuffaste bortamatch när returen i semifinalen i Europa League mot Atletico Madrid spelas på torsdagskvällen, och på presskonferensen inför matchen lades mycket fokus på The Gunners bortaform. Laget har inte vunnit på bortaplan i ligan under hela 2018 - samtidigt som morgondagens hemmalag inte har släppt in mål på hemmaplan sedan januari. Detta bekymrar dock inte Arsene Wenger.
- Jag är inte orolig över bortaformen i Europa, för där har vi gjort det bra. Vi har inte fokuserat på ligamatcherna på bortaplan under den senaste tiden. I morgon måste vi bara fokusera på den matchen. Jag tror inte spelarna oroar sig över Premier League i morgon, säger Wenger.

Atletico har bara förlorat två matcher på hemmaplan under säsongen, men Wenger tror att Arsenal kan störa laget.
- Historien tar slut någon gång, och det är vad vi kommer försöka åstadkomma. Vi skapade chanser i den första matchen och vi kommer att återskapa exakt samma situationer. Vi klarade inte av att utnyttja chanserna då men vi ska vara lika laddade och fokusera på att anfalla så bra som möjligt och bygga upp spelet bakifrån.

Arsenal måste göra mål för att avancera till finalen och Wenger anser att det är positivt för Arsenal att veta om vilka förutsättningar som gäller.
- Fördelen är att vi vet hur vi ska uppträda. Vi vet att vi måste göra mål så vi har ett tydligt krav och en tydlig inställning till matchen. Vi måste våga vara positiva. Kommer Atletico vara det? Kommer de vara mer försiktiga och fokusera på kontringar? Det är vad vi måste hantera i matchen.

Arsene Wenger säger att målet att ta Arsenal till Champions League är lika viktigt som tidigare, även när han inte kommer vara kvar i klubben.
- Jag tog klubben till Champions League i 20 år och det vill jag lyckas med igen. Nästa match är alltid den viktigaste, men den här påverkar framtiden för klubben så därför är den enormt viktig.