Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arséne Wenger har en sista chans att plocka hem en titel med sitt Arsenal.

Krönika: Scenen är din Wenger

tor 3 maj 2018 kl 18:26

Arséne Wenger står inför vad som kan bli sin sista stora utmaning med Arsenal. Bortamatch på ett kokande Wanda Metropolitano. Låt oss hoppas att han får ta laget till en sista stor final.

Vi vet att han kan den gode Arséne.
Vi har sett det många gånger förut.
Att få ut en topprestation från laget när det gäller som mest.

Och nog gäller det för Wenger nu, mer än det någonsin kommer göra. Hans sista månad. Hans sista matcher och hans sista chans till en titel med sitt kära Arsenal. Just ikväll är det Atletico Madrid, en sista semifinal, och ett fullsatt Wanda Metropolitano som står i vägen för det perfekta slutet.

Jag tänker tillbaka på andra tillfällen som kan jämföras med de här sista Wenger-matcherna för Arsenal. Zidanes VM-final 2006. Buffons match med Italien mot Sverige i höstas. Och varför inte Henrys CL-final med Arsenal 2006.

Det var tre tillfällen då stora fotbollsprofiler misslyckades med att få sätta sin välförtjänta krona på verket. Dessa profiler bar sitt lag på sina axlar på liknande sätt som nu Wenger har Arsenal på sina.

Zidane blev utvisad i sin sista fotbollsmatch efter fotbollshistoriens mest kända skallning.
Buffons Italien lyckades inte få hål på Sverige och missade det VM som skulle bli hans avskedsföreställning.
Och Thierry Henry fick se Barcelona lyfta CL-pokalen i Paris i vad som blev hans sista final med Arsenal.
På så många sätt sitter Wenger i just den sitsen. Det kan bli hans sista stora match med Arsenal. Det finns så mycket som kan gå fel.
Men historien har också bjudit på sagor som fått det vackra slut som den förtjänat.
Schweinsteiger fick lyfta VM-pokalen i sin sista match med Tyskland 2014, Xavi lyfte CL-pokalen i sin sista match för Barcelona 2015 och Sir Alex fick avsluta sin epok i Manchester United med en PL-titel.

Låt oss hoppas att Wenger får ett sådant sagoslut. Att få lämna Arsenal med en stor titel. Klubben han vårdat som sitt barn i 22 år.
Då krävs först och främst en heroisk insats i Madrid ikväll. Som de där bortamatcherna när Arsenal tog sig till CL-finalen 2006. Det var andra spelare då, men samme Arséne.

Kvällens match är det sista hindret för Wenger om han ska få en sista chans att lyfta en pokal med Arsenal. Finalen spelas i hans hemland Frankrike 16 maj.
Scenen är din Arséne. Alla vill att du ska lyckas. Så se till att göra det nu.