Medlemmar: 8700 st.

Här åker Mavropanos ut.

Mavropanos utvisad när Arsenal föll igen

ons 9 maj 2018 kl 23:03

Arsenal har inte tagit en poäng på resande fot i ligan under 2018. Förlustsviten förlängdes ikväll när Leicester vann med 3-1. Arsenal spelade 75 minuter med tio man efter att greken Mavropanos blivit utvisad.

Matchhändelser
2) Maguire får ont i vristen och behöver behandling men kommer på benen igen efter en stund.
7) Småpassningsspel av Arsenal i utkanten av straffområdet. Bollen hamnar hos Iwobi som tvingar Jakupovic styra bollen till hörna.
13) Bra läge för Vardy på kontring men Holding ger honom en dålig vinkel och Cech räddar till hörna.
14) 1-0. Hörnan blir misslyckad men Leicester behåller trycket och till slut kommer bollen in till Iheanacho som sätter matchens första mål.
15) Rött kort. Mavropanos slarvar, Iheanacho snor bollen och är på väg mot mål men dras i shortsen av greken och Graham Scott visar upp det röda kortet.
17) Maguire sätter nästan 2-0 på den efterföljande frisparken men Cech gör en fin räddning.
19) Byte. Welbeck blir den som offras när defensiven ska stärkas upp, in kommer Mustafi.
28) Vardy missar bollen men var ändå i misstänkt offsideposition.
34) Mkhitaryan får till ett skott på mål, på efterföljande hörnan är Aubameyang nära att peta in bollen.
39) Frispark av Silva skjuts lågt, räddas av Cech och Leicester kan inte ta vara på returen.
42) Nära igen för Leicester men Iheanacho får inte till skottet.
45) Silva ligger ned och har ont.

47) Stolpskott av Kolasinac, Liecester kontrar och Vardy rundar Cech men vinkas av för offside.
48) Diabate får bollen förbi Cech men Mustafi kan i lugn och ro rensa på mållinjen.
53) 1-1. Maitland-Niles tar sig fram bra på högerkanten och in i straffområdet där han hittar Aubameyang. Avslutet räddas men han sätter säkert returen.
70) Gult kort. Kolasinac protesterar mot en frispark genom att sparka bort bollen och får en varning.
72) Byte. Ut med Diabate, in med Gray.
75) Straff. Mkhitaryan drar ner Gray och domare Scott pekar på straffpunkten.
76) 2-1. Vardy sätter straffen.
77) Gult kort. Både Xhaka och Holding varnas för protester över domslutet.
79) Gult kort. Simpson går gult kort efter en tackling.
82) Byte. Simpson ut, Dragovic in.
84) Byte. Iwobi ut, Nketiah in.
85) Gult kort. Mahrez sparkar bort bollen och varnas.
88) Byte. Iheanacho ut, Barnes in.
90) 3-1. Leicester kontrar genom Mahrez som vänder bort Holding och Cech innan han lägger in 3-1.

Tre tankar om matchen

King power stadiums klappor
Hösten 2016 förbjöd Leicester en hel sektion på King power stadium att använda de klappor som ligger utplacerade för att skapa stämning på arenan. Anledningen var att vissa kastat klapporna på bortafansen på sektionen bredvid. Kanske borde Leicester tagit bort pappskivorna helt istället. För precis som i SHL så gör klapporna bra ifrån sig i början vid enstaka slutspelstillfällen. Men efter nyhetens behag lagt sig känns de bara störande och onödiga. Jag tycker Leicester brukar ha ganska hög ljudnivå på sin hemmaplan så de kan nog klara sig utan de där klapporna. Kan inte tänka mig att någon annan klubb tittar avundsjukt mot det påhittet.

Måltjuven Aubameyang
Efter många, många års letande verkar det som att Wenger till slut har fått fatt i sin ‘fox-in-the-box’. Pierre-Emerick Aubameyang kan verkligen inte lastas för Arsenals tunga vår. Gabonesen har varit inblandad i 13 mål på sina 12 matcher, de nio han själv petat in och fyra assist. Många av målen har verkligen varit klassiska måltjuvsmål och det känns något ironiskt att Wenger äntligen fått tag i den spelartyp han länge letat efter när det är dags för honom själv att lämna. Förhoppningsvis har även nästa manager nytta av måltjuven Aubameyang.

Fulstream är inte framtiden
Det är både lättjobbat och lättittat när man får se typ sju minuter av första halvlek och 35 av andra. Viasat tog oss än en gång med oss tillbaka till 90-talet. Nästa gång ni ska förhandla avtal om sändningsrättigheter skicka för guds skull inte samma person som sist.
Vi vill se fotboll.
Vi vill se det live!
Och då inte på streamar som hackar sönder och brakar i parti och minut. Hopplöst.
Betygen är där efter och ni får ha överseende, vi har som som sagt bara sett en del ...

Spelarbetyg

33. Petr Cech 8
Flera fina räddningar i första halvlek som räddade Arsenal från att tappa matchen helt.

30. Ainsley Maitland-Niles 5
Inte hans bästa första halvlek, slarvig i passningsspelet. Spelade upp sig något i andra.