Medlemmar: 8510 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger förutspår stora förändringar framöver.

Wenger tror på ny Europaliga på helgerna

fre 11 maj 2018 kl 11:50

Premier League i veckorna och sedan en ny Europaliga på helgerna. Så tror Arsene Wenger att fotbollsframtiden ser ut.

Att upplägget för toppfotbollen kommer att ändras framöver är oundvikligt, det säger nu Arsene Wenger som förutspår att Premier League kommer att spelas på veckorna och att en ny superliga i Europa kommer liras på helgerna.
- Om ett par år kommer vi helt säkert ha en Europaliga på helgerna. Det är oundvikligt. Varför? Först för att dela på pengar mellan små och stora klubbar kommer att bli ett problem.
- Stora klubbar kommer att säga "om två småklubbar spelar så vill ingen titta". Folk vill ha kvalitet. Så därför måste vi dela på pengarna men ingen är intresserad av er. En inhemsk liga kommer säkerligen spelas tisdagar och onsdagar. Jag tror det är nästa steg som vi kommer att se.

Fallande publiksiffror i Champions League plus att tv-rättigheterna för Premier League är större än UEFA:s klubbturneringar kan också driva utvecklingen mot en europeisk superliga.
Wenger tror att upplägget med inhemsk fotboll i veckorna och Europaspel på helgerna kommer sälja bra.
- Det kommer snart och det är en väg för andra klubbar att fightas mot Premier League.
- Titta på publiksiffrorna i Champions League. Det finns kontraster där och de är inte fantastiska. Men om vi hade Real Madrid v Barcelona, Real Madrid v Arsenal eller Manchester United v Bayern München varje vecka så skulle det bli bra.

Wenger föreslog också en minskning av lag i Premier League.
- Vill man göra det mer attraktivt så måste man ta ner det till 16 lag.