Medlemmar: 6125 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger säger att han gjorde bäst jobb mellan 2006 och 2015.

Wenger skulle inte byta Emirates mot fler pokaler

lör 12 maj 2018 kl 23:48

Arsene Wenger gör sin sista Arsenalmatch mot Huddersfield. Inför matchen säger fransmannen att han inte skulle byta bort flytten till Emirates Stadium mot fler pokaler på Highbury.

Under sin första tio år som Arsenaltränare vann Arsene Wenger sju av sina tio titlar. Då spelade Gunners på Highbury. Efter flytten till Emirates Stadium har det bara blivit tre pokaler - tre FA-cuptriumfer.
Men fransmannen säger nu att han inte skulle låta arenabygget vara ogjort för att stanna kvar på THOF och vinna fler titlar.
- Vi var tvungna att göra det (flytta). Det finns ingen klubb som kan neka folk som vill gå på matcherna. Vid det tillfället kände jag väl att vi var lite för ambitiösa med 60 000 platser, men det fungerade, säger han till Sky.

Arenabygget kostade Arsenal massor med pengar och kraft.
Under flera års tid var Wenger tvungen att leverera med mycket begränsad budget samtidigt som de bästa spelarna tvingades säljas.
- Vi hade dubbla handikapp. Vi behövde betala tillbaka våra lån och mötte dessutom motstånd som hade mer resurser än de vi mött innan.
- Jag tycker att Highbury hade en speciell anda. Det är en katedral, en kyrka. Du kan känna själen från alla som spelat där. Det var så speciellt och kommer alltid vara det för mig. Med Emirates Stadium var det som att bygga ett nytt hus. Det tog ett tag för oss att känna oss hemma där. Det är en fantastisk arena, men det var något speciellt med Highbury som man inte kan återskapa när man bygger nytt.

- Jag skulle personligen säga att från 2006 till 2015 som var det helt klart den period där jag behövde vara starkast och där jag gjorde bäst jobb. Kanske inte mest glamoröst, men svårast. Jag skrev på för fem år och accepterade begränsade resurser. När du har det har du mindre bra spelare.