Medlemmar: 8709 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger på bänken inför sin sista och 1235:e match i Arsenal.

Arsene Wenger avslutade med seger

sön 13 maj 2018 kl 18:24

Arsene Wengers sista match i klubben slutade på klassiskt Arsenalvis: One nil to the Arsenal.

Matchhändelser
Första halvlek
3) Mounie är nära att nicka in ett tidigt ledningsmål för Huddersfield men Ospina gör en fin räddning.
5) Hemmalaget nära återigen på en hörna men Ospina får tag i bollen.
9) Mustafi får en armbåge i ansiktet och blir liggandes en stund.
11) Ince får ett jätteläge från straffpunkten men skjuter över.
17) Bra kontringsläge för Arsenal men Ramseys passning når inte Lacazette.
23) Hemmasupportrarna ger Wenger en hyllning i form av en stående ovation, Wenger tackar genom att vinka tillbaka.
27) En hörna hamnar framför fötterna på Kolasinac men han får ingen träff på bollen.
38) 0-1. Fint anfall av Arsenal som avslutas med en fin passning av Ramsey till Aubameyang på bortre stolpen som stöter in matchens första mål.

Andra halvlek
50) Slarv av Huddersfield håller på att leda till ett bra läge för Arsenal men det rinner ut i sanden.
54) Ospina ligger ned och har ont, denna gång i foten. Det blir dock inget byte den här gången heller.
60) Skott från Ince men Ospina får fingertopparna på bollen och styr ut till hörna.
61) Byte. Ince kliver av, in med Depoitre.
65) Kontring av Huddersfield men Xhaka hinner tillbaka och bromsar upp anfallet som inte leder till mer än en resultatlös hörna.
67) Byte. Ospina ligger ned och har ont igen. Arsenal passar på att göra ett dubbelbyte. Aubameyang och Kolasinac går ut. In kommer Welbeck och Monreal.
71) Byte. Wengers sista byte blir att släppa in Maitland-Niles istället för Iwobi.
78) Byte. Mounie linkar av, in med Billing.
81) Welbeck kontrar och tar sig in i straffområdet men Lössl räddar avslutet.
87) Byte. Ut med Hogg, in med Whitehead.
88) Mooy skjuter i ribban.
93) Matchens sista chans och det är väldigt nära att Schindler nickar in kvitteringen. Ospina räddar dock och får efter lite balansering på mållinjen kontroll på bollen. Jörgensen försöker trycka in bollen men får en varning.
94) Oliver blåser av och Wengers sista match för Arsenal är över. Hemmasupportrarna stormar planen för att fira det tidigare säkrade avancemanget.

Tre tankar om matchen
Ett långsamt farväl
Det känns som att vi har tagit avsked av Arsene Wenger varje match i en månads tid, men nu är det faktiskt över - han har gjort sin sista match som manager för Arsenal Football Club. Nu när det inte blev ett sagoavslut med en Europa League-final som sista insats kändes det ändå lite passande att det var just mot Huddersfield, klubben där den ikoniske Arsenalmanagern Herbert Chapman firade framgångar innan han kom till norra London, som avslutet kom. Förra veckan sa vi adjö på Emirates och det kändes för mig som en personlig slutpunkt på Wenger-eran, men nu är det verkligen slut på riktigt. Det är fortfarande svårt att verkligen ta in att detta var sista gången vi såg honom på Arsenalbänken.

Äntligen bortaseger
I sista bortamatchen för den här våren kom äntligen första bortasegern i ligan för året. Det var det minsta vi kunde kräva av spelarna i Wengers avslutningsmatch, men det var knappast en övertygande seger. Huddersfield inledde klart starkast, även om Arsenal visade mer spetskvalitet när väl målchansen kom. Ett av problemen på bortaplan den här säsongen har varit att Arsenal har bjudit på alldeles för mycket i försvarsspelet och även idag fanns det vissa tendenser till bjudspel av bortalaget som dock Huddersfield var för uddlöst för att utnyttja. The Gunners borde ha avgjort matchen under sista kvarten då både Lacazette och Welbeck hade chanser, men utan att lyckas och det hade kunnat straffa sig. Istället fick Wenger runda av Arsenalkarriären med en sista trepoängare och one nil to the Arsenal.

Han blir en nyckelspelare nästa säsong
Det går inte att säga något annat än att Pierre-Emerick Aubameyang är vårens spelare i Arsenal. Han köptes rekorddyrt i januari och gjorde mål bara en dryg halvtimme in i debuten mot Everton på Emirates. Sedan dess har han varit med i målprotokollet i nära nog varenda match han har spelat då han också har svarat för ett gäng assist. Vid 0-1-målet idag visade han på nytt vilken fin målkänsla han har då han ännu en gång befann sig på rätt plats framför mål och kunde raka in bollen i tom bur - hörde jag fox in the box? Tio mål på de 13 första ligamatcherna är bättre än vad såväl Ian Wright som Thierry Henry lyckades med. Det är inte utan att jag undrar vad gabonesen hade kunnat göra i matcherna mot Atletico Madrid om han hade fått spela. Om Aubameyang kan hålla sitt nuvarande målsnitt även till hösten blir han utan tvekan en nyckelspelare för Arteta/Allegri/Vieira/infoga eget namn nästa säsong.

Spelarbetyg
13. David Ospina 8
Svarade för ett flertal kvalificerade räddningar såväl i inledningen när Huddersfield pressade på som i slutminuten när hemmalaget kom in en sista forcering.

24. Hector Bellerin 6
Okej, utan att glänsa idag. Har så mycket potential som inte riktigt kommer fram. Vad kan en ny tränare åstadkomma med den?

16. Rob Holding 7
Bäst i backlinjen idag. Har vuxit in i rollen som Premier League-mittback och blir en värdefull truppspelare nästa säsong.

20. Shkodran Mustafi 6
Avrundade sin svaga säsong med en godkänd insats.

31. Sead Kolasinac 6
Stabil insats såväl offensivt som defensivt.

29. Granit Xhaka 6
Stack inte ut vare sig positivt eller negativt. Tog mycket ansvar defensivt.

8. Aaron Ramsey 8
Dagens lagkapten var motorn på Arsenals mittfält. Assist till målet och var inblandad i fler farligheter.

7. Henrikh Mkhitaryan 7
Såg pigg och farlig ut när han väl fick bollen. Har hittat rätt i Arsenalspelet och det blir spännande att se honom i höst.

17. Alex Iwobi 5
Inledde bra, men blev efterhand mer och mer slarvig. Krånglade till flera anfall genom att dribbla när enklare alternativ fanns.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 7
Gjorde tionde målet i Arsenaltröjan genom att ännu en gång vara på rätt plats i straffområdet. Det var inte långt borta att det blev fler mål.

9. Alexandre Lacazette 6
Kämpade på otacksamma bollar på topp. Tillbringade för mycket tid utanför straffområdet. Borde ha dödat matchen i slutet.

Inhoppare:
23. Danny Welbeck 6
Ganska piggt inhopp. Fick en bra chans som han kunde ha utnyttjat bättre.

18. Nacho Monreal 6
Inga problem.

30. Ainsley Maitland-Niles 6
Spelade opolerat stundtals, men ändå klart godkänd.