Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Inget VM för Wilshere - Southgate förklarar varför.

Southgate om petningen av Wilshere

tor 17 maj 2018 kl 18:15

Jack Wilshere hoppades på en plats i Englands VM-trupp, men så blev det inte. Nu berättar förbundskapten Gareth Southgate varför.

Jack Wilshere var med i den engelska truppen till träningsmatcherna mot Holland och Italien i mars. Men Arsenalmittfältaren blev skadad och kunde inte lira någon av matcherna.
När England och förbundskapten Garteh Southgate presenterade sin VM-trupp så fanns, som förväntat, Wilshere inte med.
Idag förklarade han varför.

- Jack hade en bra period fram till jul och strax efter, inte lika effektiv mot slutet av säsongen. Vi tror att andra killar förtjänar sin plats i truppen.
- Jack Wilshere har givetvis varit med i våra tankar. Vi valde honom i mars men han har inte spelat någon match för oss. Vi har varit nöjda med spelarna som spelade i november och mars. Den enda mittfältaren vi lade till är Fabian Delph som hade en fantastisk säsong med mästarna. Jack hade en bra period men var kanske inte så effektiv mot slutet av säsongen. Vi är väldigt öppna i vad vi vill ha.

Här är den engelska VM-truppen:

Målvakter: Jordan Pickford (Everton), Jack Butland (Stoke), Nick Pope (Burnley)
Försvarsspelare: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Kyle Walker, Kieran Trippier, Danny Rose (Tottenham), Harry Maguire (Leicester), Phil Jones (Man Utd), John Stones (Man City), Gary Cahill (Chelsea)
Mittfältare: Jordan Henderson, (Liverpool), Eric Dier, Dele Alli (Tottenham), Jesse Lingard, Ashley Young (Man Utd), Fabian Delph (Man City), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea).
Forwards: Raheem Sterling (Man City), Jamie Vardy (Leicester), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Man Utd), Danny Welbeck (Arsenal).
Reserver: Tom Heaton (Burnley), James Tarkowski (Burnley), Lewis Cook (Bournemouth), Jake Livermore (West Bromwich Albion), Adam Lallana (Liverpool)