Medlemmar: 6126 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tror på Arteta som ny Arsenaltränare.

Wenger: "Arteta har alla kvaliteter för jobbet"

tor 17 maj 2018 kl 19:01

Mikel Arteta är högaktuell att ta över efter Arsene Wenger. Fransmannen säger nu att det vore ett bra tränarval.

Arsene Wenger har gjort en exklusive med Bein Sports. Där snackar fransmannen om Arsenals nästa tränare.
De hetaste ryktena säger att det är Mikel Arteta som ska ta över.
Wenger säger så här om det:
- Han har alla kvaliteter för att göra jobbet. Jag ser också att han är en av favoriterna. Han var en ledare och har en bra passion för spelet. Han känner till klubben väl, han vet vad som är viktigt i klubben och han var lagkapten också. Så, varför inte?

Vad säger du om hans erfarenhet som tränare?
- Jag lämnade en hel del erfarenhet i klubben, som Steve Bould som varit i klubben i sex år och även Jens Lehmann. Tyvärr har en del andra lämnat. Han har ju varit assisterande till Pep Guardiola, så överlag har han kvaliteter, men jag vill inte påverka det offentligt. Jag tycker att det är viktigt att de gör sitt val på ett objektivt sätt. Så fort de tagit beslutet så kommer jag stötta honom.

Du var inte frestad, att som Alex Ferguson, att välja din ersättare?
- Nej. Hade klubben bett om min åsikt så hade jag gett den. Jag vill att min klubb fortsätter att göra det bra och är med i toppen, men de frågade mig inte, så det tar bort det från mig. Om det inte fungerar så hade jag varit ansvarig för det. Som Ferguson var när det inte fungerade. De fattade sitt beslut att inte fråga mig och jag kan leva med det.