Medlemmar: 6544 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cech, Bellerin, Elneny och Xhaka byter alla tröjnummer.

Fyra spelare byter tröjnummer

tis 22 maj 2018 kl 00:10

33, 35, 24 och 29. Till nästa säsong är det 1, 2, 4 och 34 som gäller.

När nyheten om Unai Emery kom ut och alla snackade om den nye Arsenaltränaren körde Arsenal.com ett helt eget annat race.
De lade ut tweet på tweet där nya tröjnummer presenterades.
Först ut var det Petr Cech.
Keepern skrotar 33 och spelar nästa säsong i nummer 1.

Ytterligare spelare som kommer spela i andra nummer är följande:
Hector Bellerin. Ytterbacken lämnar 24:an och kommer att nummer 2.
Mohamed Elneny skrotar 35 och tar Per Mertesackers gamla nummer, 4.
Sist men inte minst - Granit Xhaka tar sitt favoritnummer 34 och lämnar sin 29:a.

Kommentarer

Bild för Joacim Nyberg

Lite oroväckande att man ger Peter Cech nr1... jag hoppas verkligen inte han vaktar kassen nästa säsong

Bild för Sral

Tycker definitivt Cech är värd chansen att visa att han ska vara nummer ett. Särskilt om försvaret kan hjälpa till mer.

Bild för Joacim Nyberg

Hur kan du tycka det?? Han var ju helt värdelös i hur många matcher som helst.. cech va en riktigt bra målvakt i Chelsea men ju mer åren har gått så har det blivit uppenbart att han tappat det.. vore idiotiskt o förstöra en säsong till pga dåligt målvaktsspel!!!Går inte bara skylla på vårat försvar Cech va usel många matcher med 

Bild för Sral

Man kan väl tycka olika? Ganska svajig säsong den som var ja, men han höll oss också kvar i många matcher. Hans två första säsonger var också riktigt bra. Särskilt den första, då var han magisk stundtals. Jag tror på honom, du gör det inte. Det är okej. ;-)

Bild för Joacim Nyberg

Ja självklart får man tycka vad man vill :) jag kan hålla med dIG att han varit bra vissa matcher men hans formkurva pekar stadigt neråt.. men man får tycka olika e helt ok för mig med ;) 

Bild för Sral

Många spelares formkurva pekade nedåt den här säsongen. Emery (troligtvis) har en del att bygga nytt med i det här laget, men det kommer knappast ske över en sommar. Cech kanske har en säsong i sig, och då får man tid på sig att tänka på vem som ska ta över sen. Tror det generellt är bättre att låta spelarna få chansen att visa den nye tränaren vilka som har en framtid.

Bild för Joacim Nyberg

Nej det kommer inte ske på en sommar kommer ta lite tid för emery nu o få sin prägel på det.. men jag tycker verkligen vi ska se till o köpa en ny målvakt detta fönstret o hoppas dom gör det... 

Bild för Sral

Det ultimata hade väl varit att sälja Ospina och köpa in en målvakt som har åldern med sig och kan konkurrera med Cech redan nu. Som Szczesny fick göra i Juventus. Men...mycket tyder på att vi har en begränsad budget i sommar, och då kan vi inte hoppas på en mängd stora namn redan i sommar. Tror också många spelare vi redan har kan höja sig med en ny manager. Xhaka och Bellerin definitivt, ska bli spännande att se om Mustafi kan höja sig, om Özil kan hålla en jämnare nivå, om Chambers och Holding kan utvecklas till bra spelare och så vidare och så vidare. Maitland-Niles och Iwobi också givetvis.