Medlemmar: 6223 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery verkar få jobbet. Men Enrique och Arteta var aktuella.

"Arsenal pratade med tio tränare"

tis 22 maj 2018 kl 14:15

Guillem Balague droppade att Unai Emery var Arsenalaktuell. Nu säger den spanske journalisten att Gunners pratat med tio kandidater om tränarjobbet i klubben.

Det verkar vara klappat och klart. Unai Emery kommer enligt engelsk media att presenteras som ny Arsenaltränare den här veckan. Det vände snabbt igår. Från att Mikel Arteta inte fick/inte tog jobbet, till att den förre PSG-tränaren dök upp.
Det var den spanske journalisten Guillem Balague som droppade storyn.
Sen var det BBC:s David Ornstein som senare gick ut och sade att det var klart.

Nu ger Balague mer info vad som har hänt.
- Arsenal pratade med tio managers (Mikel Arteta och Luis Enrique var två av dem). Alla var inte lika. Arteta har inte så mycket gemensamt med Unai Emery. De ville kolla av alla för att se deras reaktion på Arsenals struktur, deras personlighet, deras kemi, om de verkligen representerade de värden som Arsenal har och om de kunde fortsätta spela den progressiva fotboll som Arsenal vill.

Om Arsenals nya förmodade tränare säger han:
- Unai Emery är mindre charmig än Arsene Wenger. Han är mer detaljerad vad laget och spelarna gör, både i träning och i match. Alla kommer inte acceptera det. Det är spelare som är i bekvämlighetszonen. Spelare som inte vill ha förändring, som bara vill träna och spela matcher. Sedan finns det vinnare. Vinnarna vill ha det som Emery kommer att ge. Intensiteten på träningarna, budskapen, han kommer att vässa alla. Han kommer också att kräva mer från alla.